Twitter: Türkiye içerik kaldırma talebinde birinci

Share

Twitter senede iki kere yayımladığı saydamlık raporunda 2018’in ikinci yarısında en fazla muhteva kaldırma talebinin Türkiye’den geldiğini izah etti.

Türkiye’nin Twitter kullanıcılarıyla alakalı en fazla bilgi talep eden ülkelerden biri olduğunu bildiren şirket, bu taleplerin hiçbirine cevap vermediklerini duyurdu.

1 Temmuz – 31 Aralık 2018 arasını kapsayan ve bugün yayımlanan saydamlık raporuna göre Türkiye Twitter’a muhteva kaldırma için 597 mahkeme kararının yanı sıra 4 bin 417 kez da diğer türlerde legal talep yolladı.

Bu taleplerde toplam 9 bin 155 muhtevanın kaldırılması istendi.

Türkiye bu alanda 2014 başından beri dünya öncüsü konumunda.

Toplam 5 bin 14 talepte bulunan Türkiye’yi 3.000 344 taleple Rusya izledi. Türkiye’nin taleplerinin yüzde 4’ü gerçekleşirken bu oran Rusya için yüzde 46 oldu.

Türkiye’nin talepleri neticesi 72 hesap kapatıldı, 355 tweet kaldırıldı.

512 kullanıcı ile ilgili bilgi talebinde bulunarak bu alanda 6. ülke olan Türkiye, altı sene önce aynı dönemde 1 kullanıcı hakkında bilgi talebinde bulunmuştu.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...