Nike Fit ayakkabı numaranızı ölçecek

Share

Uzun süredir artırılmış gerçeklik teknolojilerine kafa yoran ve büyük yatırımlar yapan spor giyim üreticisi Nike, geliştirmiş olduğu teknolojiyle birlikte ayakkabı numaranızı da bulabiliyor. Nike bu uygulamasına, Nike Fit adını veriyor.

Ayakkabı numarası bulma uygulaması Nike Fit neler sunuyor?

Nike Fit kamera yardımıyla kullanıcının ayağını tarıyor ve böylece doğru ayakkabı numarasını bulmasına yardımcı oluyor. Tabii uygulama bunu yaparken bilimsel verileri ve yapay zeka algoritmalarını kullanıyor.

nike fit

Ünlü giyim firmasının açıklamalarına göre insanların neredeyse yüzde 60’ından fazlası ayakkabı alırken yanlış numaralı ayakkabıları alıyor. Bu bağlamda da Nike ayakkabı numarası bulma uygulaması ile birlikte yanlış numaralı ayakkabı giyme problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Ayağınızı taratmanızın ardından ayağınızı milimetrik olarak ölçümleyen uygulama, kısa bir süre içerisinde ayakkabı numaranızı tespit ediyor. Ayakkabı numaranızı direkt olarak karşınıza çıkaran uygulama, “Sizinle aynı ayak tipine sahip kişilerin yüzde 80’i bu numarayı giyiyor” gibi bilgilendirici mesajlar da veriyor. Ayrıca sağ ayağın sol ayaktan büyük olması gibi konularda da sizi bilgilendiriyor.

Henüz kullanıma sunulmayan uygulamanın Temmuz aylarında ilk olarak ABD’de kullanıma sunulması bekleniyor. Ardından ise yaz bitmeden Avrupa’da kullanıma sunulacağı söyleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...