F1 2019 İspanya GP’sini Hamilton kazandı

Share

2019 Formula 1 sezonunun beşinci yarışı olan İspanya GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

2019 Formula 1 sezonunun beşinci yarışı olan İspanya GP’de yarışa ikinci sıradan başlayan Lewis Hamilton, iyi bir startla takım arkadaşını ilk virajda geçmeyi başardı ve galibiyete ulaşan taraf oldu.

Hamilton böylelikle bu yılki üçüncü zaferini alırken, şampiyonada takım arkadaşı Valtteri Bottas’ı geride bırakmış oldu.

Bottas, harika bir pole pozisyonu almasının ardından pazar günü istediği tempoyu ortaya koyamadı ve takım arkadaşı Hamilton’ın gerisinde ikinci sırada finiş gördü.

Max Verstappen, henüz ilk turda aldığı üçüncülüğü Ferrari pilotlarının baskısına rağmen korumayı başardı ve damalı bayrağı üçüncü sırada görerek önemli puanlar kazanmış oldu.

Verstappen böylelikle bu yılki ikinci podyumunu alırken, tüm yarışları ilk dört içerisinde bitirmeye devam etti.

Vettel, ilk turda yaşadığı blokaj ve sonrasında Verstappen’e geçilmesinin ardından ikinci ve üçüncü bölümde nispeten iyi bir iş yaparak dördüncü sırada finiş gördü.

Charles Leclerc beşinci sıradan başladığı yarışta iyi bir ilk bölüm geçirse de sonrasında aynı tempoyu koruyamadı ve beşinci sırada finiş gördü. Ferrari böylelikle Avustralya’dan sonra ilk kez podyuma çıkamadı.

Red Bull pilotu Pierre Gasly, nispeten iyi bir yarış çıkardı ve güvenlik aracı sonrası Leclerc’e atak denemesi yaptı. Bununla birlikte rakibini geçemedi ve altıncı sırada finiş gördü.

Yedincilik genel olarak Romain Grosjean’daydı ancak güvenlik aracı sonrası Kevin Magnussen kendisini geçmeyi başardı.

Yedinci olan Magnussen’i McLaren pilotu Carlos Sainz takip ederken, onun da hemen arkasında Daniil Kvyat ve Grosjean yer aldı.

Böylelikle Grosjean, 2019 sezonundaki ilk puanını Barcelona’da almış oldu.

Toro Rosso pilotu Alexander Albon son bölümde Grosjean’ı zorlasa da 11. sırada finiş gördü.

Renault pilotları Daniel Ricciardo ve Nico Hulkenberg 12. ve 13. sırada finiş görürken, Kimi Raikkonen 14. oldu ve bu yıl ilk kez bir yarıştan puansız ayrıldı.

Racing Point’ten Sergio Perez 15., Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi 16. ve George Russell 17. oldu.

Robert Kubica bu yıl tüm yarışlarda olduğu gibi Barcelona’da da son sırada finiş gördü.

2019 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı 25-26 Mayıs tarihleri arasında Monaco’da yapılacak.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...