22 euro’luk alışveriş muafiyeti kaldırıldı

Share

Uluslararası e-ticaret şirketlerinden yapılan alışverişlerde belirli bir miktarı aşmayan ürünler için vergi muafiyeti bulunuyordu. Son yapılan düzenlemeyle birlikte bu muafiyet kaldırıldı. Artık 22 euroyu aşmayan ürünler için de vergi alınacak. Yurt dışından alışveriş için vergi muafiyeti devri kapandı.

Yurt dışından alışverişte vergi muafiyeti dönemi bitti

Uluslararası e-ticaret siteleri dediğimizde akla ilk olarak Amazon ve Aliexpress geliyor. Artık buradan yapılan alışverişlerde vergi muafiyeti uygulanmayacak. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden satın alınan ürünlerden yüzde 18 vergi alınacak. Bu oran diğer ülkeler söz konusu olduğunda yüzde 20’ye çıkacak. Yani, bundan sonra Çin’den getirilen her ürün için yüzde 20 gümrük vergisi ödenecek.

20 euroluk limit bundan üç yıl önce belirlenmişti. Daha öncesinde 75 euro olan bu limit, kademeli olarak önce 30 euroya sonrasında ise 20 euroya düşürüldü. Son gelinen noktada ise yüzde 18 ve yüzde 20 oranında gümrük vergisi uygulamaya konuldu.

Yeni gümrük vergisi uygulaması 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

Son yapılan düzenlemeyle birlikte yurt dışından telefon getirme süresi de 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı. Artık vatandaşlar üç yılda bir telefon getirebilecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...