Empire State’e çıkma yarışı, THY sponsorluğunda yapıldı

Share

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin New York şehirinin sembol yapılarından 102 katlı Empire State Binası’na çıkma koşusu THY sponsorluğunda yapıldı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin New York şehrinde bu sene 42. defa tertip eden ve Türk Hava Yollarının (THY) ikinci kez sponsorluğunu üstlendiği yarışta, takriben 200 atlet bin 576 basamak çıkarak Empire State Binası’nın 86. katındaki gözlem kulesinde bulunan bitiş çizgisine erişmeye çalıştı.

Yarışta kadınlarda Singapurlu atlet Suzy Walsham yarışı 12 dakika 18 saniyede bitirerek yeniden dorukta bulundu ve yarışmadaki toplam 10. zaferini ele geçirmiş oldu.

Erkeklerde ise 10 dakika 5 saniye ile 2017 yılının da birincisi olan Polonyalı atlet Piotr Lobodzinski yarışı birinci bitirdi.

‘BU TÜR ETKİNLİKLERİ DESTEKLEMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR’

THY New York Genel Müdürü Cenk Öcal, yarışmanın hemen peşinden tertip eden ödül merasiminde yaptığı konuşmada, organizasyonun ana sponsoru olmaktan gurur duyduklarını vurguladı.

Empire State Binası’na çıkma koşusunun sponsorlarından hayır kuruluşu Challenged Athletes Foundation’ın dünya genelinde özürlü kişilerin sıhhatli ve aktif hayat sürmelerini amaçladığına dikkati çeken Öcal, “Bu tür müesseselerin etkinliklerini desteklemek bizim için büyük bir gurur. (Challenged Athletes Foundation gibi kuruluşların) İnsanların sıhhatli hayat seçimleri yapmalarını desteklemekteki vizyonlarının arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Öcal, iki sene önce AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de yaşayan tanınmış kişi Türk Operatör Mehmet Öz ile “İyi uçun iyi hissedin” isimli bir kampanya başlatarak, THY yolcularının en iyi uçuş tecrübesi yaşamalarını amaçladıklarını anımsattı.

THY’nin Empire State Binası’nın 75. katında bürosunun bulunduğu bilgisini paylaşan Öcal, yarışmada mücadele eden atletlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Cenk Öcal, THY New York ekibine de özverili ve sıkı çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

Empire State Binası’nın sahibi olan şirket Empire State Realty Trust’ın Başkanı John Kessler da dünyanın en daha önceki merdiven tırmanma yarışına alakanın ehemmiyetli olduğunu vurgulayarak, THY’nin bu yarışmadaki sponsorluğunun çok ehemmiyetli olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, etkinlikte THY’nin sponsorluğu sebebiyle Empire State binası da gece süresince kırmızı-beyaz renklere büründü.

Nayn

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...