Üşengeçler için hızlı egzersiz çözümü

Share

Sweat mobil uygulamasındaki PWR Programı’nın yaratıcısı Kelsey Wells, vücudun birçok bölgesini çalıştıran burpee egzersizinin kolay versiyonunu anlatıyor:

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Kollarınız havada düz bir çizgi halinde olsun.

Sırtınızı olabildiğince dik tutmaya özen göstererek çömelin, kollarınızı ayaklarınızın yakınında tutun.

Plank pozisyonuna geçmek için ellerinizi yere koyun, bacaklarınızı geriye doğru uzatın. Vücudunuzun düz bir çizgi halinde olması önemli.

Şimdi, ellerinizi yerde sabit tutup bacaklarınızı kırarak kendinize doğru çekin.

Başlangıç pozisyonuna dönmek için çömelmiş durumdayken yukarıya doğru sıçrayın ve kollarınızı havada sabit tutun. 10 tekrardan oluşan üç set uygulayın.

Kendinize Göre Uyarlayın

Burpee egzersizi sırasında art arda yaptığınız seri hareketlerden mideniz rahatsız oluyorsa…
Başlangıç pozisyonuna dönerken sıçramak yerine, yavaşça yükselin.

Bir önceki gece fazlasıyla ateşli geçtiyse…
Enerjiniz bir önceki geceden dolayı fazlasıyla yüksekse, plank pozisyonundan sonraki hamleye geçmeden bir şınava ne dersiniz?

Sınırlarınızı keşfetmek istiyorsanız…
Şınav sonrasında bacaklarınızı yeniden geri atın, başlangıç pozisyonuna dönmek için yukarıya doğru sıçrarken bacaklarınızı da göğsünüze doğru çekin. Vücudunuzun farklı kas gruplarının gün boyu sızlayacağından şüpheniz olmasın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...