Kobe Bryant: Draymond Green özel bir oyuncu

Share

İş basketbol zekası ve sahadaki küçük detayları görmeye gelince Kobe Bryant’a rakip bulmak zor. Black Mamba’ya göre Golden State Warriors’ı özel yapan adam da bu detaylarda saklı ve adı ne Curry ne de Durant.

Kobe Bryant’ın Draymond Green hayranı olduğunu söylemek için artık bir engel yok.

Los Angeles Lakers efsanesi, ESPN+ için yaptığı “Detail” adlı serinin son bölümünde merkeze Draymond’ı aldı ve övmelere doyamadı.

Warriors, Houston Rockets‘a karşı yarı final zaferini taçlandıran altıncı maç galibiyeti sonrası Bryant, Green’in neden Golden State‘in başarısındaki kilit oyuncu olduğunu şöyle açıkladı:

“Draymond’ın kendi şutundan feragat ederek kendisinin bir hücum yaratmaya çalışması Golden State’i diğer takımlardan ayırıyor. Boş kaldığı pozisyonlarda bile şutu düşünmüyor çünkü Klay’in baseline’dan çıkacağını biliyor. Belki sonradan görüyor ama görmeden önce biliyor.”

“Birçok takımda Green gibi bir oyuncu böyle durumlarda kendi şutunu zorlar. Ya da yakınındaki Livingston gibi bir oyuncuya verir. O da boşsa kendini şutunu arar. Ama bu ikili kendi şutları için oynamak yerine takım için en karlı seçeneği arıyor. Livingston, Klay’i boşa çıkarmak için perde yapıyor. Draymond, Klay atsın diye kendi şutundan vazgeçiyor ve Klay bomboş üçlüğü gönderiyor.”

“Bugünün NBA’inde herkes üçlüğün öneminden ve alan açabilen uzunların kıymetinden söz ediyor. En önemli şey aslında bu değil bence. Önemli olan topu yönetebilen bir 4 numara bulmak. En önemlisi böyle bir oyuncuya sahip olmak. Bu tür bir oyuncu savunma için çok fazla sorun yaratıyor.”

eurohoops.net

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...