Modern dünya arkadaşlık ilişkilerini nasıl değiştirdi?

Share

Prof. Dr. Üstün Dökmen, günümüz dünyasının arkadaşlık ilişkilerini anlatıyor.

Modern dünyanın iletişim araçları arkadaşlık ilişkilerini nasıl değiştirdi?

Eskiden arkadaşlığın ölçütü öncelikle yüz yüze iletişim, en azından mektuplaşmaydı. Günümüzde bunun yerini giderek sosyal medyadaki, mesela Instagram’daki, reaksiyon hızı almaya başladı ve galiba iki insan arasındaki arkadaşlığa sanal dünya girmeye başladı.

Bir de eskiden arkadaşlar arasında korunabilen mahremiyet şimdilerde dünya âleme açık hale gelmeye başladı. Sanırım sosyal medya zaman zaman -tüm dünyanın müdahil olduğu- toplu dedikodu ortamına dönüşüyor. Tabii bir yandan da yeni insanlarla tanışmamızı sağlıyor ve mevcut ilişkilerimizde dijital de olsa diyalog sıklığını artırıyor. Galiba önemli olan gerçek hayat ile dijital hayat arasında sağlam bir denge kurabilmek.

Psychologies.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...