Galatasaray, şampiyonluk ile kasasını doldurdu

Share

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Medipol Başakşehir’i geçerek şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, önemli bir gelir elde etmiş oldu.

Habertürk’ün aktardığına göre Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de kazandığı şampiyonlukla önemli bir gelirin de sahibi oldu.

Ligde mücadele ettiği için 38.5 milyon lira ‘ayak bastı’ parası alan Galatasaray, toplamda 68.6 milyon lirayı bulan performans primini de kasasına koydu.

Sarı-kırmızılı takım, şampiyonluk primi olarak 36.2 milyon, şampiyonluk sayısı dolayısıyla da 69.3 milyon lira gelir elde etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkını kazanan sarı-kırmızılı takım, katılım ve yayın gelirleriyle birlikte UEFA’dan yaklaşık 30 milyon avro gibi bir geliri de kasasına koyacak.

Elde edilen başarının, lisanslı ürün satışı ve kombine kartlara yansıması göz önüne alındığında, Galatasaray’ın bu sezon kasasına koyacağı gelir 450 milyon lirayı bulacak.

HT, T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...