Huawei kendi işletim sisteminin sonbaharda kullanıma açılacağını bildirdi

Share

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin yöneticilerinden Richard Yu, kendi işletim sistemleri ‘OS’u bu sonbaharda kullanıma sunacağını açıkladı. ABD’nin Çinli şirketi ticari kara listeye almasının ardından Google, Huawei ürünlerine geçici süreyle erişim kısıtlama kararı almıştı. ABD’nin şirkete uyguladığı ticari kısıtlamalar 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yu’nun aktardığına göre yeni işletim sistemi ‘Huawei OS’, Android aplikasyonları ile uyumlu olacak. İşletim sisteminin geliştirilmesine 2012’de başlandığı bildirildi.

Yu, işletim sisteminin “sonbaharda kullanılır hâle geleceğini, en kötü ihtimalle ise baharda kullanıma sunulacağını” açıkladı.

CNET, bu açıklamalara rağmen ‘Huawei OS’un “hazır olmaktan çok uzakta” olduğunu ifade etti.

Salı günü Huawei, Google’ın erişim kısıtlama kararına rağmen yeni telefonları Honor Pro 20’nin Android işletim sistemi kullanacağını açıklamıştı.

T24

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...