THY uçağı kalkış öncesinde direğe çarptı

Share

Sabah saatlerinde THY uçağı ile İstanbul Havalimanı‘nda yürekleri ağızlara getiren bir olay yaşandı. Havacılık dünyasında uçakların taksi yaparken (körük ve pist arasında yolculuk) toprak zemine çıktığını defalarca kez duyduk.

Türk Hava Yolları’nın 08:00’da TK2108 sefer sayısıyla İstanbul – Ankara seferini gerçekleştirmek üzere kalkması planlanan Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağı direğe çarptı. Yolcular korkutucu gürültü sonrasında ilk başta neler olduğunu anlayamasa da, ilk şokun atlatılmasından hemen sonra durum ortaya çıktı.

THY uçağı direğe çarptı

Sağ kanadında ciddi hasar oluşan uçağa ekipler kısa süre içerisinde müdahale ederken, kimsenin yara almaması sevindirdi. Olayı ilk duyuran isimlerden birisi de, teknoloji ve bilişim dünyasında yakından tanınan M. Serdar Kuzuloğlu oldu.

Uçak push-back aracılıya tekrar park pozisyonuna alınırken, İstanbul – Ankara seferinin 2,5 saatlik bir rötar sonucunda başka uçakla gerçekleştirildiği belirtildi. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları yaptığı resmi açıklama ile kazayı doğruladı.

Ortaya çıkan ilk veriler yaşanan olayın pilotaj hatası olduğunu gözler önüne seriyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...