Huawie’in yeni uygulama mağazası Aptoide oluyor

Share

ABD ve Google’ın yaptırımlarından sonra tek başına kalan Huawei, kendi işletim sistemini geliştireceğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre sonra Google Play Store yerini alacak Huawei uygulama mağazası için gözler Aptoide’e çevrildi.

Aptoide, Huawei uygulama mağazası oluyor

Google Play Store desteğini güvenlik güncellemeleri dışında kaybeden Huawei, yeni uygulama mağazası arayışında mutlu sona ulaştı. Uygulama marketininCEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei, bu boşluğu Aptoide ile doldurmayı planlıyor. Uygulama mağazasının hali hazırda Oppo ile ortaklık bulunuyor. Bu mağazanın, Huawei’nin akıllı telefonlarında Google Play Store yerine kullanacağı uygulama mağazası olma ihtimali de oldukça yüksek.

Huawei’nin kendine ait App Gallery isimli bir uygulama mağazası bulunuyor. Ancak, 900 bin uygulamaya sahip Aptoide ile kıyaslandığında App Gallery uygulama açısından geride kalıyor. Tabii Aptoide de tamamen mükemmel değil. Bu uygulama mağazasına da bazı popüler uygulamaların eklenmesi gerekiyor.

Şirket, Portekiz merkezli olduğu için, Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’ye uyguladığı yasaklardan etkilenmeyecek. Huawei’nin bu yasaklara karşı B,C hatta D planının olmasını muhtemelen ne Google ne de ABD yetkilileri bekliyordu.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...