Game of Thrones’un spin-off’u ‘Bloodmoon’dan ilk detaylar

Share

Game of Thrones, 8. sezonuyla birlikte 10 yıla yayılan macerasını noktaladı. Ancak dizinin “yoksunluk sendromuna” girmesi muhtemel izleyicilerine yeni bir hikayenin yapım aşamasında olduğu açıklandı.

Henüz adı resmi olarak açıklanmasa da son birkaç ay içinde bazı olasılıklar duyum olarak yayıldı. İddialardan birine göre, Belfast’ta yeni yapımın setinde çalışanlar yeni diziye “Bloodmoon” (Kanlı Ay) diyor.

Game of Thrones serisinin yaratıcısı olan George RR Martin, daha önce bu öncü yapım için The Long Night (Uzun Gece) ismini kullanmıştı.

Game of Thrones, 8. sezonuyla birlikte 10 yıla yayılan macerasını noktaladı. Ancak dizinin "yoksunluk sendromuna" girmesi muhtemel izleyicilerine yeni bir hikayenin yapım aşamasında olduğu açıklandı.

Ancak The Long Night, Game of Thrones’un son ve çok eleştirilen sezonunun üçüncü bölümünün adıydı.

Adı ne olursa olsun, bu seri Game of Thrones’tan 5 bin yıl önceki olayları konu alacak.

Dizinin yapımcısı olan HBO, “Kahramanlar Çağı’ndan, en karanlık zamanlara dönüşü” işleyecek denilen yeni seriyi tanıdık isimlerle duyuruyor: “Westeros’un dehşet verici sırlarından, White Walkers’ın gerçek doğuş hikâyesine kadar yalnızca tek bir şey kesin, o da bu hikâye bildiğinizi düşündüğünüz hikâye değil” Kahramanlar Çağı olarak adlandırılan dönem, Orman’ın Çocukları ile İlk İnsanlar’ın barışı getiren anlaşmayı yaptıkları zamana işaret ediyor.

 En karanlık zaman ifadesi ile ise White Walkers'ın dünyada ilk olarak ortaya çıktığı ve barışı sonlandırıp uzun yıllar sürecek sert kışı getirdiği dönem anlatılıyor.  Bu yeni seri ile Night King'in gerçek doğuş öyküsünün yanında Stark'lar ve Lannister'ların kadim husumetine de parmak basılması bekleniyor.

En karanlık zaman ifadesi ile ise White Walkers’ın dünyada ilk olarak ortaya çıktığı ve barışı sonlandırıp uzun yıllar sürecek sert kışı getirdiği dönem anlatılıyor. Bu yeni seri ile Night King’in gerçek doğuş öyküsünün yanında Stark’lar ve Lannister’ların kadim husumetine de parmak basılması bekleniyor.

Stark’ların atası olan, Winterfell ile Duvar’ı inşa eden, “Kurucu Bran” (Bran the Builder) döneminde geçeceği seri ile ilgili bilinenler arasında yer alıyor. Aynı zamanda Lannister’ların atası olan “Akıllı Lann” de bu dönemde yaşadığı için, iki ailenin sürtüşen hikâyelerinin başlıca konulardan biri olması beklenebilir.

Başrollerden biri olacak Watts’ın “karanlık bir sırra sahip, karizmatik bir aristokratı” canlandırması bekleniyor. Serinin hayranları, ünlü aktrisin, Lightbringer isimli yanan kılıcın sahibi olan efsane savaşçı Azor Ahai’nin karısını canlandırıcağını savunuyor.

Yine bir başka Oscar adayı aktris olan Miranda Richardson'ın da dizide rol alacağı açıklandı.  Jamie Campbell Bower, John Simm ve Georgie Henley gibi isimler de yeni seride rol alacaklar.

Yine bir başka Oscar adayı aktris olan Miranda Richardson’ın da dizide rol alacağı açıklandı. Jamie Campbell Bower, John Simm ve Georgie Henley gibi isimler de yeni seride rol alacaklar.

Çekimler her ne kadar Belfast’ta başlamış olsa da yayın tarihi için en erken gelecek 2020 yılı konuşuluyor. Yeni dizinin de yapımcısı olan HBO’dan Casey Bloys, Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada, “Eğer pilot bölüm ve kalan bölüm tamamlansa dahi, (Game of Thrones) final sezonunun yayınından en az bir sene sonraya kadar hiçbir şey yayınlanmayacak” dedi.

NTV

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...