Huawei’ye şimdi de microSD kart yasağı

Share

Çinli teknoloji şirketi Huawei birkaç yıldır sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Trump yönetiminin aldığı ve birçok ABD’li şirketin destek verdiği Huawei yaptırımlarınaa bir yenisi daha eklendi. SD Association (SD Birliği) yeni aldığı bir kararla Huawei’yi üye şirketler listesinden çıkardı.

Huawei yeni çözümler üretmek zorunda

Merkezi ABD’de olan SD Association’ın bu kararıyla birlikte Huawei, microSD kart yuvalarına sahip akıllı telefonlar üretemeyecek. Zira SD kart uyumlu cihazlar üretip satabilmesi için SD Association üyesi olması gerekiyor. Bu kararın Huawei ürünlerinin işlevselliğini ne denli etkileyeceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak

Şirketin, Huawei Mate 20 ve P30 gibi amiral gemisi cihazlarında kendi NM Card standardı kullanılsa da, şirket hala daha uygun fiyatlı akıllı telefonlarında microSD kart teknolojisini kullanıyor. Her güne yeni bir şok haberiyle başlayan Huawei’nin bu yaptırıma nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.

DH

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...