Monaco’da Hamilton zorlandığı yarışı kazanmasını bildi

Share

2019 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco GP’sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken, Mercedes’in ilk 5 yarışta elde ettiği art arda 1-2 sonucu sona ermiş oldu.

2019 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’sinde zafer Lewis Hamilton’ın oldu.

İngiliz pilot pole pozisyonundan başladığı yarışta iyi bir startla yerini korumayı başardı ve pit stoplarda orta lastiğe geçti. Bu stratejinin ardından Hamilton son bölümde baskı altına girdi fakat Max Verstappen’in baskısına yanıt vererek damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hamilton böylelikle Monaco’daki üçüncü zaferini alırken, kariyerinin toplamda 77. zaferini elde etti.

Sebastian Vettel dördüncü sıradan başladığı yarışta pit stopların ardından Bottas’ı geçmeyi başardı ve Max Verstappen’in de cezasıyla ikinci oldu. Vettel bu sonuçla Ferrari’nin 2019’daki en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Bottas üçüncü sıradan başladığı yarışta pit stopların ardından Verstappen ve Vettel’in gerisine düşerken, Hollandalı pilotun cezasıyla üçüncü sırada finiş gördü.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...