Daha sağlıklı olmanın 6 yolu

Share

Kahkaha Atın
Kahkahayla güldüğünüz zaman vücudunuz enerji veren ve depresyonu engelleyen bir kimyasal olan endorfin salgılar ve stres hormonu salgısı durur. Araştırmalara göre bol kahkaha atan insanların, diğer insanlara kıyasla kalp krizi geçirme riskleri azalıyor. Ayrıca güldükçe gençleştiğinizi ve ömrünüzü uzattığınızı da unutmayın.

Ellerinizi Yıkayın
Grip, soğuk algınlığı ve buna benzer diğer hastalıkların yüzde 80’i el temasıyla geçiyor. Gün içinde ellerinizi mümkün olduğunca çok yıkayın. İnsanların sadece yüzde 16’sı tuvalet ihtiyacını karşıladıktan sonra 20 saniye boyunca sabunla iyice ovalayarak el yıkama alışkanlığına sahip.

Masaj Yaptırın
Araştırmalar göre iyi bir masaj kan dolaşımını hızlandırırken aynı zamanda vücudun mutluluk hormonu olan serotoninin salgılanmasını da sağlıyor.

Diş İpi Kullanın
Diş ipi kullanmayı adet haline getirmek, diş çekilmesini önlemek ve diş sağlığınızı korumak açısından önemli yer tutuyor. Unutmayın ki diş çekilmesi rahatsızlığı, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı ve kalp krizi geçirme riskinizi artırıyor.

Ä°lgili resim

Uyuyun
Bir insanın ortalama günde yedi buçuk ila dokuz saat arası uyuması gerekir. Araştırmalara göre uykusuzluk, vücudun doğal ağrı kesici mekanizmasını bozarak bel ağrısı, baş ağrısı ve kas yorgunluğuna sebep oluyor. Eğer bir aydan fazla zamandır uykusuzluk veya gün içinde uykulu olma sorununuz varsa, bir uzmana danışın.

Doğaya Dönün
Doğayla iç içe olmanın iyileştirici etkisi olduğu biliniyor. Araştırmalara göre doğayla barışık olmak ve açık havada bulunmak stresi azaltırken kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Açık havada egzersiz yapma fırsatınız yoksa bile sık sık yakındaki yeşillik bir yere gidip en azından 15 dakika burada vakit geçirebilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...