Apple Watch bağımsızlığını ilan ediyor

Share

WWDC 2019, 3 Haziran günü kapılarını açıyor. Apple’ın her yıl düzenlediği geliştirici konferansında şirketin geleceğine dair de önemli açıklamalar yapılacak. Bazı yenilikler de bu etkinlikte tanıtılacak. Özellikle iOS 13 bu yeniliklerin en başında yer alıyor. Ek olarak, Apple iTunes ile ilgili önemli açıklamaları da burada yapacak. Aynı zamanda Apple Watch da bu etkinlikte bağımsızlığını ilan edecek.

WWDC 2019 – Apple iTunes fişini çekiyor, Apple Watch bağımsızlaşıyor

Apple, pazartesi günü düzenleyeceği geliştirici konferansında geliştiricileri ağırlayacak. Şirket önemli bazı duyuruları da bu etkinlikte yapacak. WWDC 2019 ile birlikte şirket, diğer ürün ve hizmetlerini iPhone’un merkezinden çıkarmaya hazırlanıyor. Daha önce iPhone’un merkezde olduğu ürün ve hizmetler artık tek başına da kullanılabilecek.

İcra Kurulu Başkanı Tim Cook ve diğer liderler, iOS 13’ün yanında yeni yaklaşımlarını da düzenlenen sunumlarla dünyaya anlatacak.

Duyurulması beklenen yenilikleri şu şekilde sıralamak mümkün:

iPhone’lardan daha bağımsız hale gelecek olan Apple Watch modeli, dizüstü bilgisayar ihtiyacını azaltan yazılıma sahip iPad, yeni uygulamalar, artırılmış gerçeklik ve kişisel sağlık alanında yapılan yenilikler.

2015 yılında tanıtılan Apple Watch’un ana ürünü daima iPhone oldu. Ancak saatin satışları hiçbir zaman iPhone seviyelerine ulaşamadı. İki yıl önce hücresel bağlantı desteğine kavuşan akıllı saat bir sonraki yazılım güncellemesiyle birlikte kendi App Store’una, hesap makinesine, ses kaydedicisine ve daha birçok uygulamaya sahip olmaya başlayacak. Bu sayede iPhone bağımlılığı azaltılacak olan Apple Watch’un satışlarının artması bekleniyor.

iPad tarafına baktığımızda, birçok profesyonel için yeterli donanıma sahip olan iPad ne yazıkki yazılım tarafında dizüstü bilgisayarların gerisinde kalıyor. Apple bu açığı kapatmak için yeni bir adım atıyor ve iPad’in yazılımını güncelliyor.

Apple yeni uygulamaların yanında Haritalar, Mesajlar, Ev ve Posta gibi uygulamaları da yeniliyor.

WWDC 2019 içinde dikkat çeken en önemli duyurular arasında kuşkusuz iTunes ile ilgili olan duyuru sayabiliriz. Apple iTunes için kararını vermiş durumda. Apple kullanıcılarının müzik dinleme, film ya da TV şovlarını seyretme ya da podcast’leri takip etmek gibi eylemleri yapabildiği iTunes bu etkinliğin ardından tarihteki yerini alacak. Apple iTunes yerini alacak yeni bir uygulama tanıtacak. Müzik, TV ve Podcast’lerin içinde bulunduğu uygulama bu etkinlikte tanıtılacak. Artık kullanıcılar iTunes olmadan Müzik uygulamasını da yönetebilecek.

Geliştirici konferansı her ne kadar yazılım odaklı olsa da şirket, yeni donanım duyurularını da burada yapıyor.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...