App Store, iOS 13 ile hücresel veri limitini kaldırıyor

Share

Apple kullanıcılardan gelen yoğun talebin ardından, geçtiğimiz günlerde App Store hücresel veri limitini 150 MB’dan 200 MB sınırına yükseltmişti. Bu limit bazı kullanıcılar için iyi bir şekilde yorumlanırken bazıları için ise halen yetersiz olarak değerlendirilmişti. Apple, iOS 13 ile birlikte bu konuda sürpriz bir adım atacak.

App Store hücresel veri limiti iOS 13 ile birlikte kaldırılıyor

9to5Mac yaptığı haberde iOS 13 sürümüne ait geliştirici Beta sürümünün, App Store hücresel veri limitini kaldırma imkanı sunduğunu belirtiyor. Yayınlanan ekran görüntüsüne göre, uygulama indirirken kullanabileceğiniz üç farklı seçenek bulunuyor.

Yeni sürüm ile birlikte uygulama indirmeden önce belirli koşullarda ne yapılabileceğini seçme imkanına sahip olacaksınız. İlk seçenek uygulamanın boyutuna bakmaksızın indirmenizi sağlayacak ‘Her zaman izin ver‘ seçeneği. Pek çok kişinin uzun süredir beklediği özelliğin bu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle hücresel veri yönünde sorun yaşamayan kişiler bu ayarı görmek istiyordu.

Bununla birlikte eğer çok çok yüksek bir mobil ağ paketiniz bulunmuyorsa, ‘200 MB’dan yüksekse sor‘ seçeneğini de seçebilirsiniz. Bu seçenekte 200 MB altında mobil veri otomatik olarak kullanılır, uygulamanın boyutu daha yüksek ise onay alarak devam edilir.

En alttaki ‘Önce sor‘ seçeneği ise, hücresel veri paketinizi korumaya yönelik bir ayar. Uygulamanın boyutuna bakılmaksızın hücresel veriden indirme yapmadan önce onay alan bu seçenek, olası aşımları da engellemek yönünde yardımcı olabilir.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...