F1: Kanada’da cezalı Vettel birinci oldu ancak Hamilton kazandı

Share

2019 Formula 1 Şampiyonası’nın 7. yarışı olan Kanada GP’de damalı bayrağı önde gören isim Ferrari pilotu Sebastian Vettel olsa da ceza sonucu kazanan isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve pit stoplar harici yerini korumayı başaran Vettel, damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Ancak Vettel, yarışın orta bölümünde pist dışına çıktığı esnada arkasından gelen Hamilton’ın önünde güvensiz bir şekilde piste döndüğü gerekçesiyle 5 sn cezası aldı.

Bu cezayla birlikte yarışı Vettel ilk sırada tamamlasa da, kendisine yetecek kadar fark açamadığı için kazanan isim Hamilton oldu.

Vettel, pist üstünde kazandığı yarışta 2. olurken podyumu tamamlayan isim Ferrari’nin diğer pilotu Charles Leclerc oldu. Böylece Ferrari, kazanmayı umduğu pistte ikinci ve üçüncü olabildi.

Sebastian Vettel and Lewis HamiltonSebastian Vettel and Lewis HamiltonYarış, hakemlerin verdiği tartışmalı karar kadar yarış sonrasında yaşananlarla da unutulmazlar arasına girdi. Normalde yarışı podyumda tamamlayan pilotların, araçlarını podyumun önüne getirmeleri gerekiyor. Vettel, pit yoluna girişte aracından inerek padoğa yöneldi ve Ferrari’nin motorize evine gitti. Podyum öncesi röportajlara katılmayan Vettel, daha sonra ikna edilmesiyle podyum kutlamalarına geldi. Ancak olaylar bunlarla da sona ermedi. Vettel, podyuma çıkarken araçların önünde kaçıncı olduklarını gösteren tabelaların yerini değiştirerek 2 numarayı Hamilton’ın aracının önüne koydu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...