Rusya’da haftada dört gün çalışma olabilir

Share

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yeni teknolojilerin etkisiyle gelecekte toplumun haftada beş gün değil, dört gün çalışabileceğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Cenevre’deki Uluslararası İş Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Teknolojik gelişmeler yalnızca istihdam alanlarının değil, çalışma saatlerinin de azalmasına yol açacak. Gelecekte haftada dört günlük çalışma esaslı sözleşmelerin imzalanması son derece mümkün” dedi.
Medvedev yüz yıl önce Ford’un kurucusu ABD’li iş adamı Henry Ford’un şirketindeki haftalık çalışma saatini 48’den 40’a indirdiğini hatırlatarak, bu şekilde verimlilik arttırıldığına dikkat çekti.

Medvedev, Yeni Zelanda’daki Perpetual Guardian finans şirketinin de maaşları aynı tutarak haftada dört gün çalışma şekline geçtiğini ve verimlilikte yüzde 20 artış gözlemlediğini belirtti.

Hafta başına düşen çalışma miktarının azaltılmasının Dünya Sağlık Örgütü’nün hastalık olarak tanımladığı tükenmişlik hissinin yarattığı sorunların ortadan kaldırılmasına yardım edebileceğini belirten Medvedev, ülkelerin teknoloji nedeniyle çalışma alanında oluşacak büyük değişiklikler konusunda kendilerini hazırlaması gerektiğini vurguladı.

Rus Başbakan, devlet ve şirketlerin bu değişikliklerin etkisini azaltacak adımlar atmaması halinde işsiz kalan halkın yoğun hoşnutsuzluğu ve protestoları ile karşı karşıya kalabileceği yönünde uyardı.

Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...