‘Instagram kendimizi kötü hissettiriyor!’

Share

Vogue Türkiye Haziran/Temmuz 2019 sayımızda Instagram’ın yeni devri, like’sızlık devrini masaya yatırdık. Beğenilerin yerine içeriğin esas alınacağı bu değişim genel olarak olumlu karşılandı. Yıllarca beğenildikçe var olduğumuzu, beğenildikçe görülebileceğimizi aşılayan bir platformun hem sosyolojik hem de psikolojik etkilerinden de bahsettik tabii.

Çoğunlukla nitelikten ziyade niceliğin ön planda tutulduğu bir mecranın bizleri olumsuz etkilediği kesin. Yeni albümü Madame X için The Sun’a röportaj veren Madonna da aynı görüşte. Sosyal medyanın olmadığı bir devirde ünlü olduğu için kendini şanslı hissettiğini söylüyor ve ekliyor: “Instagram devrinden önce sanatçı olabildiğim için çok mutluyum. Başkalarıyla yarışıp kıyaslanmaktansa kendimi geliştirmek için zamanım vardı. Baskısız, yargısız, sırf sanatım ve kendimle olduğum bir zaman.”

Sosyal medyanın insanları mutsuz ettiğini düşünen Madonna, sosyal medya kullanıcıları onay köleleri olarak tanımlıyor. “Başkalarının onayı için yapılmayan şey yok!”

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...