Gecenin ortasında uykusu kaçanlara tavsiye

Share

Uyku uzmanları, gecenin orta yerinde uyananlara bazı tavsiyelerde bulunuyor. Evet, bunlardan biri kesinlikle saate bakmamak.

‘The Power of When’ kitabının yazarı ve Uyku Doktoru Dr. Michael Breus, rahat uyumanın ve hatta sabaha kadar hiç uyanmamanın formülünü veriyor. Eğer güne banyoya gitmeden ve alarmın çalmadan önce uyanıyorsan bunları yap, mutlaka yap!

b7c1744170ad3efdc6ab368a01b8314b

Breus’un söylediğine göre yatakta oturmak, kalp atışını artırıyor; çoğu insanın kalbi dakikada 60 atar ancak uyandığında kalbin yer çekimine karşı kan pompaladığı için 60’ın üzerinde kalp ritmine sahip oluyorsun.

Dr. Michael Breus’un verdiği önerilerden biri de ne kadar zor olursa olsun, rahatlamak ve zihni tamamiyle boşaltmak. Breus’a göre cep telefonunu sürekli kontrol etmek de zihni ele geçiren bir unsur. Instagram hesabını kontrol etmek, fotoğraf yüklemek, başka hesaplara bakmak, bunlar hep uyku bölücü işler olarak gösteriliyor. Uykun varsa bile uykunu tamamen yok etmiş oluyorsun.

Düşüncelerin off düğmesine basıp tamamen kapatmak, karanlık ortamda uyumak (gün ışığı hiç almasa daha da etkili) en etkili yöntemler.

Daha sonra ise tatlı tatlı rüyalar…

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...