Vivo’dan 13 dakikada tam dolan 120W hızlı şarj teknolojisi

Share

Vivo 120W hızlı şarj teknolojisi sayesinde 4.000 mAh kapasiteli batarya yalnızca 5 dakika içinde yüzde 50 şarj olabiliyor. Bataryanın tamamen dolması ise sadece 13 dakika sürüyor.

Hızlı şarj rekabeti her geçen gün daha da artıyor. OnePlus’ın 30W hızlı şarj teknolojisini duyurmasından sonra, Huawei’den 40W ile cevap gelmişti. Hemen sonrasında ise 50W hızlı şarj desteğine sahip olan Oppo Find X modeli tanıtıldı.

Çinli telefon üreticilerinin hızlı şarj konusunda rekabetçi olduğu bir kez daha kanıtlandı. Zira, Vivo çılgın bir hamle ile 120W hızlı şarj teknolojisini duyurdu.

Vivo tarafından paylaşılan resmi rakamlara göre, bu teknoloji sayesinde 4.000 mAh kapasiteli batarya sadece 5 dakika içerisinde yüzde 50 şarj olabiliyor. Bataryanın tamamen şarj olması ise sadece 13 dakika sürüyor. Bu teknolojiyi önümüzdeki hafta gerçekleşecek MWC 2019 Shanghai etkinliğinde gözler önüne serecek olan Vivo’nun bunu telefonlar ile ne zaman buluşturacağı bilinmiyor.

Ancak, akıllı telefonlarda 120W hızlı şarj teknolojisine geçiş için biraz zamana ihtiyaç olduğu ortada. Ultra hızlı şarj çok fazla ısı üretiyor ve bu da günümüzde piyasada yer alan akıllı telefonların termal sınırlarına uymayı zorlaştırıyor.

Xiaomi de 100W şarj standı üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Ancak, öncelik bataryaların optimize edilmesi ve ısı sorununa çözüm bulunması.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...