Toy Story 4, ilk haftasında sinemalarda zirvede

Share

Toy Story serisinin yeni filmi olan Toy Story 4, geçtiğimiz Cuma günü itibarıyla nihayet vizyona girdi. Özellikle de serinin hayranları tarafından büyük bir merakla beklenen film, gişedeki ilk haftasında beklendiği gibi oldukça iyi bir performans gösterdi. Toy Story 4, hafta sonuda dünya genelinde toplam 238 milyon dolar hasılat elde etti ve serinin en iyi açılışına imza atmayı başardı.

BoxOfficeMojo tarafından yayınlanan verilere göre Toy Story 4, Kuzey Amerika’daki ilk haftasında toplam 118 milyon dolar hasılat elde etmiş. 2010 yılında vizyona giren Toy Story 3 ise 110 milyon dolarlık bir açılış hasılatı yapmıştı. Yani küçük bir farkla Toy Story 4 serinin en iyisi olmayı başardı.

Toy Story 4’ün ilk hafta performansı bir animasyon filmi için gerçekten de çok iyi. Ancak Disney’in filmden beklentileri aslında biraz daha yüksekti. Birkaç hafta öncesine kadar, gişe analistlerinin tahmini Toy Story 4’ün 140-150 milyon dolarlık bir Kuzey Amerika açılışı yapabileceği yönündeydi. Bu anlamda filmin beklentileri tam olarak karşılayamadığı, ancak her şeye rağmen başarılı bir açılışa imza attığı söylenebilir.

Toy Story 3, 2010 yılındaa toplam 1 milyar dolar hasılata ulaşmayı başarmıştı. Toy Story 4 ise gişe macerası sonunda bu rakama ulaşamayabilir. Bildiğiniz gibi önümüzdeki haftalarda Spider-Man: Far From Home ve The Lion King gibi iki önemli film vizyona girecek. Bu iki filmin Toy Story 4’ün gişe performansını olumsuz yönde etkileyebileceği düşünülüyor.

Disney, dünya genelinde gişeleri domine ediyor

Toy Story 4, ilk haftasında gişeyi domine etti

2019’un yılının ilk yarısını artık neredeyse geride bıraktık. Altı aylık süreçte Disney’in dünya genelinde gişeleri ağır bir şekilde domine ettiğini görüyoruz. Avengers: Endgame, Captain Marvel ve Aladdin filmleri şu anda 2019’un en çok hasılat elde eden ilk üç filmi konumunda. Toy Story 4 ile birlikte Disney ilk dört sıraya sahip olacak.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...