Türkiye’de Volkswagen fabrikası açılıyor!

Share

Alman otomotiv devi Volkswagen, açacağı yeni fabrika için Türkiye ve Bulgaristan seçeneklerini değerlendirmesinin ardından Türkiye için müjdeli haberi verdi.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess‘in 19 Haziran Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelirken, Ankara’da yapılan yoğun görüşme trafiği sonrasında fabrikanın Türkiye’de kurulmasına karar verildiği açıklandı.

Volkswagen Türkiye’de fabrika açacak

Türk otomotiv sektöründe son 22 ylın en büyük yatırımı olan bu fabrika için 1.3 milyar euro harcanacak. 2022 yılında faaliyete geçmesi beklenen fabrikanın, 4 – 5 bin kişilik bir istihdam oluşturması bekleniyor. Henüz bir açıklama yapılmasa da, fabrikanın Manisa’da inşa edileceği belirtiliyor.

14 yıldır Türkiye’ye yatırım yapması için mücadele edilen Volkswagen Grubu’nun açacağı bu fabrikada Skoda ve Seat için üretim yapılacak. Alman Handelsblatt gazetesine göre VW yönetiminin fabrika için Türkiye’yi seçmesinde, Türkiye’de işçilik maliyetlerinin Doğu Avrupa ülkelerine kıyasla düşük olması oldukça etkili.

Türkiye’de birçok markanın fabrikası bulunuyor. Honda, Hyundai, Toyota, Fiat, Renault, Mercedes-Benz, MAN, Otokar, Anadolu Isuzu ve Temsa ülkemizde üretim gerçekleştiren markalar arasında yer alıyor. Ülkemizde otomotiv yan sanayisinin oldukça güçlü olduğunuda belirtmeliyiz.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...