Instagram ‘Keşfet’ bölümüne de reklam almaya başlıyor

Share

Instagram, bugün sosyal medya platformunda kullanıcıların ilgi alanlarına uygun yeni içeriği listelediği Keşfet sayfasına reklam yerleştirmeye başlayacağını açıkladı.

Reklamlar, Keşif bölümünde direkt gözükmüyor ancak kullanıcı bir keşif yayınına dokunduğunda ve bu keşif yayını boyunca gezinmeye başladığında görünür hale geliyor. Reklam türleri fotoğraf ve videolar olacak ve ilk reklam bugün Instagram TV içerisinde yayınlanacak. Instagram zaten hikaye geçişlerinde ve gönderi akışlarında reklamlara izin veriyordu. Bu yeni hamle daha fazla kullanıcı reklam geliri ve daha geniş bir kitleye ulaşma düşüncesini de güçlendiriyor.

instagram reklam hamlesi

Instagram ekibi önümüzdeki birkaç hafta içinde belirli ortaklarla çalışmaya başlayacak. Önümüzdeki birkaç ay boyunca da tüm hesaplar için reklamları yerleştirecek. Sosyal medya üzerinden reklam veren işletmelerin de Instagram’ın yeni özelliğinden sonra daha geniş reklam konumu yelpazesine sahip olacağı kesinleşti. Ancak Facebook ve Instagram reklam alanları henüz bu değişikliği desteklemiyor.

https://shiftdelete.net/instagram-reklam-hamlesiyle-kullanicilari-uzecek

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...