Apple’ın tasarımcısı Jony Ive, şirketten ayrılıyor

Share

2019 iPhone modellerini kullanıcılar ile buluşturmasına birkaç ay kalan Apple’da şok bir ayrılık gerçekleşiyor. iPhone’lar başta olmak üzere birçok üründe imzası bulunan ve en önemli isimlerinden birisi olan Jony Ive şirketten ayrılıyor.

iPad, Apple Watch ve Mac dahil olmak üzere tüm Apple ürünlerinin tasarımında büyük emeği olan Ive, 30 yıldır Apple’da çalışıyor. Ive’ın şirketten ayrılacağı, doğrudan Apple tarafından yayınlanan bir basın bildirisi ile duyuruldu.

Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive, LoveFrom isimli şirketi kuracak

Kendi şirketini kurmak üzere bu yılın sonlarına doğru Apple’dan ayrılacak olan Ive bağlarını tamamen koparmayacak. Zira, basın bildirisinde LoveFrom isimli şirketin en büyük müşterilerinden birisinin Apple olacağı belirtiliyor.

Uçak ve mobilya tasarımı gibi alanlarda oldukça ünlü olan endüstriyel tasarımcı Marc Newson’un, LoveFrom isimli şirketin bir diğer ortağı olacağı açıklandı. Ive’ın boşalan koltuğuna kısa vadede yeni birisinin getirilmeyeceği belirtiliyor.

Apple CEO’su Tim Cook basın bildirisinde Jony Ive’ı tasarım dünyasında tekil bir figür olarak tanımlıyor. Buna ek olarak şirketten ayrılacak olmasına rağmen ilişkilerin devam edeceğini vurguluyor.

Jony Ive ise neredeyse 30 yıl boyunca sayısız projeye imza attıklarını ve eşi benzeri olmayan bir tasarım ekibi ile çalışmaktan gurur duyduğunu belirtiyor.

https://shiftdelete.net/iphone-lari-tasarlayan-jony-ive-apple-dan-ayriliyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...