Bol sebze, bol güzellik!

Share

Cildinizin hem görünümünü hem de dokusunu tükettiğiniz besinlerle aktif şekilde etkileyebilirsiniz. Bunu kendinize kanıtlamak için okumaya devam edin.

Daha Az Şeker, Daha Kusursuz Cilt
Tatlı tüketmek kan şekerini ve insülin seviyesini yukarı taşır ki insülin temel yaşlanma hormonlarından biridir. Bir araştırmaya göre kan şekeri yüksek olan insanlar, düşük olanlara oranla daha yaşlı görünüyor. Tatlandırıcılardan ve şekerden uzak durun!

Bol Bol Sebze Tüketin
Tabağınızdaki yemeğin üçte ikisi sebzeden ibaret olmalı. Vücuda yüksek oranda alınan sebze daha kaliteli ve az kırışıklı bir cilt dokusuyla özdeşleştiriliyor. Lifl i gıdaları ve antioksidanları da unutmayalım tabii!

Yağ Konusunu Fazla Kafaya Takmayın
Piyasada düşük yağlarla ilgili dolaşan hurafeleri unutun. Araştırmalar yağ tüketiminin cilde elastikiyet kazandırdığını ve daha az kırışık görünmesini sağladığını kanıtladı. Beslenme düzeninizi bu mantığa oturtun demiyoruz; fakat en azından zeytin, avokado ve makadamya yağını beslenme rutininize dahil edin.

Günlük Protein Kotanızı Doldurun
Protein, tüm vücudun direncini koruması için gereken temel içeriklerdendir, fakat depolanamazlar. Bu nedenler günlük protein ihtiyacını karşılamanız gerek. Et, balık ve yumurtaysa ana kaynaklar.

Sizi Gençleştirecek İçecekler Tüketin
Çok fazla doğal şeker barındıran meyve sularını ya azaltın ya da tam anlamıyla hayatınızdan çıkarın. Yerine yeşil veya beyaz çay tüketerek vücudunuza antioksidan girdisi sağlayabilirsiniz. Cildinizdeki farkı kısa zamanda göreceksiniz.

Baharat Katın
Otlar ve baharatlar (biberiye, sarımsak ve tarçın gibi) cilt ve vücut sağlığı için oldukça pozitif etkileri olan biyoaktif içerikleri barındırır.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...