Sakinleşmenize yardımcı olacak 5 öneri

Share

İş hayatı, çocuk, trafik… Günlük hayatınızdaki stresten biraz olsun uzaklaşmanıza ve sakinleşmenize yardımcı olacak birkaç öneri:

1. Sıcak bir duş alın
Küvetinizi sıcak suyla doldurun. Birkaç damla esans yağı ve yarım bardak zencefil çayı ekleyin. Suyun içine girin ve sessizliğin tadını çıkarın.

2. Pozitifleri listeleyin

Kendinizi karamsar hissettiğiniz zamanlar bu liste yüzünüzü güldürebilir. Hayallerinizi, projelerinizi ve yapmak istediğiniz aktiviteleri bu listeye yazın.

3. Endişelerinizi bir kenara bırakın

Yatağa girdiğiniz zaman kötü düşüncelerinizi susturmaya çalışın. Kendinizi deniz, kum ve güneş üçlüsüyle hayal edin. Düşünceleriniz susmak bilmiyorsa birkaç dakikalık meditasyon yapabilirsiniz.

beautiful skin summer ile ilgili görsel sonucu

4. Gülümseyin

Endişe veren olayların eğlenceli veya komik taraflarını düşünmeye çalışın. Gülümsediğiniz zaman beyniniz size inanacaktır ve biraz olsun rahatlayacaksınız.

5. Yoga yapın

Yoga hem stresten arınmanıza yardımcı olur hem de vücudunuzun daha iyi hissetmesini sağlar.

psychologies.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...