‘Beyonce’nin ten rengi başarısını etkiledi’

Share

Beyonce’nin babası Mathew Knowles, müzik sektöründe renkli olmakla ilgili konuşarak, “Kızım daha koyu tenli olsaydı bu kadar başarılı olamazdı” dedi.

Beyonce’nin menajer, müzik yapımcısı ve plak şirketi sahibi babası Mathew Knowles, müzik endüstrisinde siyah tenli olma konusunu tartışmaya açtı.

67 yaşındaki Knowles, katıldığı bir radyo programında, açık ve koyu ten rengi algısı ve kızı Beyonce hakkında konuştu.

Knowles, “Müzik endüstrisinde hala ayrımcılık var. Programcılar güzellik imajıyla çok ilgililer. Whitney Houston’ın fotoğraflarına baktığınızda renginin ne kadar açıldığını görürsünüz. Renkli olmakla ilgili algı böyle. Ne kadar açık renkliyseniz o kadar iyi; siyah insanlar için bile böyle” dedi.

Kızı Beyonce’nin renk konusundan ne kadar etkilendiği hakkında da konuşan Knowles, “Kızım daha koyu tenli olsaydı bu kadar başarılı olamazdı. Rengi başarısını etkilerdi” ifadesini kullandı.

beyonce concert ile ilgili görsel sonucu

Knowles, daha önce verdiği bir röportajda, kendisinin ten rengiyle ilgili tavrının da derin kökleri olduğunu, örneğin 31 yıl evli kaldıktan sonra boşandığı, çocuklarının annesi Tina’yı ilk gördüğünde beyaz sanarak ilişki kurduğunu belirtti. ”Sonradan öğrendim ki beyaz değilmiş, aslında siyah yanıyla son derece barışıktı” demişti.

Beyaz tenli olan ya da çok koyu tenli olmayan kadınları tercih etmesinin Alabama’nın Gadsden kasabasında geçen çocukluğuna dayandığını anlatan menajer-yapımcı ”Ben ergenken annem ‘Evime kıvırcık saçlı siyah kız sakın sokma’ derdi. Derin Güney’de 1950, 60 ve 70’lerde siyahlığının tonu önem arz ederdi. Ben de maalesef bu mesajı işiterek büyüdüm” demişti.

Number 1

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...