Yaz aşkının anatomisi

Share

Kimi için ilişki çanlarının çaldığı mevsim yaz. Kimi içinse ilişkisinin bittiği, terk edilme ayı. Bu mevsimin aşkı da meşhur aldatması da! Bakalım yaz aşkları konusunda istatistikler neler söylüyor…

MAYIS VE HAZİRAN AYLARINA DİKKAT
Dünyanın en çok kullanılan sosyal etkileşim platformlarından Facebook kullanıcılarının profillerindeki “İlişkide” yazısını ne zaman, “Karmaşık” ya da “Bekar” durumuna geçirdikleri araştırıldığında liderliği Mayıs-Haziran ayları göğüslüyor. Bunun nedeni okulların kapanması ve iş yerinde yaz tatillerinin başlamasıyla birlikte insanların sıkıldıkları uzun ilişkilerinden ayrılarak yalnız bir şekilde yaz aşklarına yelken açmaları. İnsanların en çok profil durumlarını “İlişkide” olarak değiştirdikleri aylar da Aralık ve Ocak.

EN ÇOK KAÇAMAK YAPILAN AY TEMMUZ
4 milyonu aşan üyesiyle Avrupa’nın en popüler ve güvenilir kaçamak sitesi olan ve en hızlı büyümesini Türkiye’de gerçekleştiren Gleeden’in 7,000 kadın üyesiyle yaptığı araştırmada, kadınların %91’i, yazları kendi partneri dışında biriyle birlikte olmanın fantezisini kurduğunu itiraf ediyorlar. Gleeden anketine katılanların %67’si yaz tatillerinde her zaman olduğundan çok daha istekli olduklarını söylerken, yüzde 52’si bu yaz kaçamaklarına genelde hemcinsi olan bir arkadaşıyla birlikte atıldığını belirtiyor. Yüzde 18’se eşlerinden birkaç gün uzak kalabilmek için tek başına ortadan kaybolmayı tercih ederken, yüzde 23’ü de partneriyle birlikte çıktığı tatillerde kaçamaklar yaptığını dile getiriyor.

Dünyanın en büyük araştırma organizasyonlarında, IARR (International Association for Relationship Research) Uluslararası İlişki Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre aldatmaların en sık yaşanma sebebi eşlerin ya da partnerlerin iş veya başka nedenlerle tatilde birbirlerine eşlik edememeleri. Aldatma ve kaçamak konusunda neredeyse tüm anketleri uygulamış olan Gleeden’a göre sadece yaz tatillerinde değil, herhangi bir tatilde eşlik edememek ve partnerinizi yalnız tatile göndermek aldatılma riskinizi 3 kat artırıyor. İşinizin ne kadar önemli olduğuna siz karar vereceksiniz.

summer man woman ile ilgili görsel sonucu

BEKAR TÜRKLERİN FAVORİSİ YAZ AYLARI
Bir seyahat ücreti toplayıcısı ve seyahat ücreti motoru olan Momondo’nun anketine göreyse Türkler en çok yaz aylarında biriyle birlikte olduklarını söylüyorlar. Kadın ve erkek ayırt etmeksizin bir ilişkiye başlamak için yaz ayını tercih eden Türklerin bu ilişkileri Gleeden araştırmasına göreyse ne yazık ki çok uzun sürmüyor. Ankete katılanların yüzde 42’sine göre, yaz aşkları ya tatille beraber biter ya da zaten tek gecelik olur. Yüzde 27’lik kesimse tatilden döndükten sonraki bir kaç ay daha yaz aşkıyla görüşmeye devam ettiğini söylüyor. Bir dahaki yaza kadar bağlantıyı kesmeyenlerin oranı ise sadece yüzde 8.

Ä°lgili resim

TATİLDE AŞK
Tatil siteleri ve uçak sitelerinde uygulanan anketlerde, “Tatilde hiç aşk yaşadınız mı ya da tatildeyken bir yabancıyla romantik bir deneyiminiz oldu mu?” sorusuna Türk katılımcıların yüzde 38’si “evet” yanıtını verdi. Bu oran Türkiye’yi Brezilya (yüzde 45) ve İsveç’in (yüzde 39) ardından dünya üçüncülüğüne taşıdı. Cinsiyete göre değerlendirildiğindeyse, erkeklerin bu konuda daha aktif olduğu görülüyor. Türk erkeklerinin yüzde 46’si tatilde aşk yaşadıklarını itiraf ederken, kadınların oranı yüzde 31. Tatilde yaz aşklarına en açık olan yaş grubu ise yüzde 44 ile 23-35 arası. Kadınlara dair sonuçlar incelendiğindeyse, İtalyanlar yüzde 28’le zirveye yerleşiyor. İkinci sırada yüzde 19’la İspanyollar, üçüncü sıradaysa yüzde 17’yle Fransızlar yer alıyor. Brezilya ve ABD ilk beşe girmeyi başarın diğer ülkeler olurken, Türk kadınları yüzde 5’le en az Danimarkalıları beğeniyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...