NASA güneş tutulması için canlı yayın yapacak

Share

ABD’deki en sonki güneş tutulmasının ardından iki yıl geçti. Şimdi de bir diğer güneş tutulmasının Arjantin tarafınlarında gerçekleşeceği ortaya çıktı. Yarın gerçekleşmesi beklenen güneş tutulması için NASA da kolları sıvadı. Açıklanan bilgilere göre NASA güneş tutulması süresince canlı yayın yapacak. İşte güneş tutulması canlı yayını hakkında detaylar…

NASA güneş tutulması canlı yayını yapacak

Türkiye saati ile 21:00 saatinde başlayacak olan canlı yayında, TSİ 22:00 itibarıyla canlı yorumlama da olacak. İngilizce ve İspanyolca dilinde tartışma bölümü olacak program, NASA’nın canlı yayın sitesinden takip edilebilecek.

Güneş tutulmaları, birçok bilim insanının ve uzaya meraklı kişilerin bol bol araştırma yapmasını mümkün kılıyor. NASA da aynı şekilde son gerçekleşecek olan güneş tutulması fırsatıyla birçok araştırma yapacaktır.

Ayrıca NASA tarafından yapılan bir uyarı da mevcut. Güneş tutulması sırasında güneşe çok fazla bakılmaması, bakılırsa büyük zararlar görülebileceğini belirtiyor. Daha önce gerçekleşen güneş tutulmalarında, birçok insanın kalıcı görme kaybı yaşadığı görüldü. Bunun en yakın örneklerinden biri de 2017 yılında yaşandı. Bir kadın, güneşe altı saniye boyunca baktı ve kalıcı görme kaybı yaşadı.

https://shiftdelete.net/nasa-gunes-tutulmasi-icin-canli-yayin-yapacak

 

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...