Oscar jürisinde cinsiyet eşitliği sağlandı

Share

Oscar adaylarını ve kazananlarını belirleyen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin üyeleri arasında ilk kez cinsiyet eşitliği sağlandı.

1929 yılından bu yana verilen Oscar ödüllerinin aday ve kazananlarını belirleyen, Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 59 ülkeden 842 yeni üyeyi davet etti.

Oscar tarihinde ilk kez üyelerin yarısı kadınlardan oluştu ve cinsiyet eşitliği sağlandı.

Bu sene, yönetmenlik, senaryo yazarlığı ve prodüksiyon branşları dahil, 17 branşın 10’unda erkeklerden daha fazla kadın üye davet edildi.

Bu yılın Akademi üyelerinin bir özelliği de yüzde 29’unun çeşitli etnik kökenlerden olması.

2015 ve 2016 yıllarında Akademi, oyunculuk dallarında aday gösterilen isimlerin tümü beyaz olduğu için eleştirilmişti.

2015’ten bu yana Akademi üyelerindeki yüzde 25’lik kadın üye oranı yüzde 32’ye çıkmıştı. Yüzde sekiz olan çeşitli etnik kökenlerden üyelerin oranı ise yüzde 16 olmuştu.

Bu yılın Akademi üyeleri arasında Lady Gaga, Sterling K. Brown, Claire Foy, Letitia Wright, Tom Holland ve Adele gibi isimler bulunuyor.

NTV

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...