Kaliteli bir uyku için 5 öneri

Share

ODA SICAKLIĞI İDEAL OLMALI
Uykuya geçiş evrelerinde oda sıcaklığı oldukça önemli. Çok sıcak veya çok soğuk bir odada uykuya dalmanız biraz zor olabilir. Bu nedenle odanın sıcaklığına oldukça dikkat etmelisiniz.

KÖTÜ DÜŞÜNCELERDEN ARININ
Uykunun en büyük düşmanı endişe dolu düşünceler. Yatağa yattığınız anda aklınızı kurcalayan o düşünceler uykuya dalmanızı zorlaştırır. Her ne kadar zor olsa da yatağa girmeden önce aklınızdaki kötü düşünceleri kendinizden uzaklaştırmanız oldukça önemli. Yoksa ne kadar uykunuz olursa olsun uykuya dalmanız uzun sürebilir. Bu süre uzadıkça da yatağınızda kalmanız zorlaşabilir. Pozitif düşünüp kendinizi pembe hayallere bırakabilirsiniz.

ILIK BİR DUŞ ALIN
Yatağa girmeden önce alacağınız ılık bir duş daha sağlıklı bir şekilde uyumanıza yardımcı olur. Rahatlayan ve hafifleyen bedeniniz yatağın içerisinde kendinizi huzurla uykuya bırakır. Hem daha temiz hissettiğinizde üzerinizde bulunan olumsuz düşüncelerden arınmanız da kolaylaşır.

BİTKİ ÇAYI İÇİN
Uyumadan önce içeceğiniz bir bardak bitki çayı çok daha kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar. Hem dinlendirici hem de arındırıcı olan bu çaylar sayesinde yatağa girdiğiniz anda göz kapaklarınız yavaşça kapanır. Eğer bitki çayları ile aranız yoksa bir bardak ılık süt de içebilirsiniz.

woman drink green tea ile ilgili görsel sonucu

AĞIR YEMEKLERDEN KAÇININ
Uyumadan önce ağır yiyecekler tüketmeniz bütün uyku süresi boyunca rahatsız olmanıza neden olur. Bu nedenle uyumadan 3–4 saat öncesine kadar bir şeyler yemeyi bırakmalısınız. Ağır ve yağlı yemekler tüketirseniz uyku kalitenizde düşüş olabilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...