Eski model Tesla’lar 6.000 dolara güçlenecek

Share

Tesla, kısa bir süre otonom teknolojiler için geliştirdiği yeni FSD yonga setlerini duyurmuştu. Bunun yanı sıra bu yonga setlerinin, Nvidia’nın otonom için geliştirilen işlemcilerin yerine kullanılacağı belirtilmişti. Şimdi de Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla’nın geçmiş yıllarda satılan otomobillerin de bu yeni işlemciler ile geliştirilebileceğini belirtti.

Model S, Model X ve Model 3 otomobillerinin tanıtılmasın ardından tanıtılan işlemciler, bu senenin sonunda eski model Tesla otomobillerde de görülebilir. Eski model Tesla modelleri işlemci tarafında bir devrim yaşayabilir. Böylece araçların otonom sürüş teknolojileri ile çok daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

Eski model Tesla’lar yeni çip ile farklı bir boyut kazanacak

eski model tesla işlemci

Yeni FSD işlemciler, Nvidia’nın işlemcilerine göre çok daha yüksek performans sergilerken daha uygun bir maliyet ile üretilebiliyor. Ancak bu işlemci, Nvidia’nın otonom işlemcisine göre biraz daha fazla enerji tüketiyor. Tabii, bu durum da aracın tam dolu bir batarya ile biraz daha az yol kat etmesine sebep oluyor.

Araçlarını FSD işlemcisiyle geliştirmek isteyen kullanıcıların 6.000 dolarlık bir ödeme yapması gerekecek. Bununla birlikte kullanıcılara “Tam Otomatik Sürüş” eklenti paketi de sunulmuş olacak.

Elon Musk, bu geliştirmenin 2019’un son çeyreğinde gerçekleştirileceğini belirtiyor. Tabii, şirketin kurumsal departmanı, bu konu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

https://shiftdelete.net/eski-model-tesla-otomobiller-daha-da-guclenecek

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...