Hayat kurtaran 10 makyaj hilesi

Share

1- Yüz Kemiklerini Öne Çıkar, Zayıf Görün

Son yıllarda sıkça bahsedilen gölgelendirme tekniği o yüzden bu kadar sevildi. Koyu renkte mat bronz pudrayı kemiklerin altına sürmek yanakları çukur yapmaya, alın, burun üstü, yanak elmaları gibi yüzdeki yüksek kemiklere aydınlatıcı bir ürün kullanmak ise buraların daha da ön plana çıkmasını sağlıyor. Daha kemikli bir yüz eşittir zayıflamış bir yüz. O halde ne duruyorsunuz hemen bu hileyi pratiğe dökün.

2- Koyu Renk Ruj Dudakları İnceltir

Seçtiğiniz rujun rengi koyuldukça ve doku matlaştıkça dudaklar incelecektir. Aynı zamanda ruju ne kadar net sürerseniz dudağınızın doğal şekli o derece belirgin hale gelir.Anlayacağınız kalın göstermek için açık renk rujları tamponlama tekniği ile sürmek gerekiyor. Hem uygulaması da daha kolay.

3- Kaş Altını Aydınlatmak Kaşı Aydınlatır

İşte size botox’a alternatif olacak bir diğer hile. Kaş bitiminin hemen altına, kısacası kaş kemiğinin üzerine parlak, krem dokulu bej tonlarında bir far sürmek bakışların aydınlanmasını ve kaşların daha kalkık görünmesini sağlar. Kirpik diplerine bronz-kahve bir far sürüp kaş altlarını ise aydınlatmayı deneyin, etkiyi seveceksiniz.

4- Kalın Kaş Genç Gösterir

90’larda şiddetle kaşları incelttiğimiz fotolara bir bakın isterseniz, bakışlara derinlik katmak, gözleri ön plana çıkarmak ve yüzün ifadesini kuvvetlendirmek için kaşların biçimli bir kalınlıkta olması önemli. Ancak dikkat genç görüneceğim diye frida kahlo gibi dolanmaya da gerek yok.

5- Kahverengi Maskara Yorgun Bakışları Gizler

Maskara siyah olur demeyin, siyah kuvvetlidir, dikkati bakışlara çeker, kontrast yaratır. Oysa kahverengi bakışları yumuşatır, doğal etkisiyle günlük makyaj ve gün ışığı için idealdir. Ayrıca göz içindeki yorgunluktan ve uykusuzluktan oluşmuş kızarıklığı da ustaca örter. Uzun bir gecenin ardından maskara’ya ek olarak göz içine çekilen kalemi de kahverengi seçmek de fayda var. Bizden söylemesi.

6- Kakül Yaşı Küçültür

Fransız kadınları bunu çoktan keşfetmişe benziyor. Yüzü çerçevelediği için yüzün daha ufak görünmesini sağlayan kakül ayrıca alın bölgesinde önüne geçilmeyen ince mimik çizgilerini örtmeye yardımcı. Botox’a doğal bir alternative diyebiliriz.

7- Pudra Saça Hacim Verir

Pudra birçok işe yarar, teri ve yağı emmesi ise bir kadının hayatını kolaylaştıracak en önemli bilgilerin başında gelir. Özellikle ince telli saçları olanlar saçların köklerine pudra serpip parmaklarınızla yedirmeyi deneyin, saçın köklerinin nasıl kabardığına ve saçların nasıl hacimlendiğine inanamayacaksınız. Bu arada pudra gibi aynı işi yağ emici kuru şampuanlar da yapıyor, aklınızda olsun!

8- Yoğun Fondöten Kırışıkları Belirginleştirir

Çünkü yoğun sürülmüş fondöten her mimikle birlikte ince çizgilerin arasına dolar, onları görünür kılar. Çıplak gözle fark edilmeyen kırışıklıklar yoğun fondötenli bir tende belirginleşir. Yeni nesil ince dokulu fondötenlerde böyle bir tehlike yok tabi ki birkaç kat sürüp fondöteni yoğunlaştırmazsanız.

9- Sivilceye Kapatıcı Sürülmez

Yapılan en büyük güzellik hatalarının başında gelir. Sivilceye kapatıcıyı bir katman olarak süreriz ve bu onu daha belirgin hale sokar. Ne mi yapacağız? Gerçek şu aslında sivilcenin üzerine hijyenik olarak hiçbir ürün sürülmemeli. Salisilik asit içeren bir ürünle sivilce kurutulabilir, ancak etrafındaki kırmızılığı örtmek için yeşil tonlarında bir kapatıcı kullanılabilir.

10- Fazla Işıltı Yaşlı Gösterir

Çünkü ışıltı makyajı ağırlaştırır. Işıltı kullanacaksanız bunun makyajın tek bir bölgesinde olmasına dikkat. Mesela ışıltılı bir allık kullandıysanız ruj ve farınız mat dokulu olmalı. Ayrıca ışıltıların ince mimic çizgileri arasına girip onları olduklarından daha da belirgin hale getirdiğini de hatırlatalım!

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...