Yemek yapmak iyi hissettiriyor

Share

Yemek yapmanın duygusal hazla doğrudan bir ilişkisi var. Nasıl mı?

Araştırmalara göre, aile büyüklerinin tariflerini araştırıp bulmak ve yapmaya çalışmak, geçmişinle bağlantı kurmanı sağlıyor. Ayrıca yemek yaparken, sadece detaylara odaklandığın için farkındalığın getirdiği anda olma deneyimini yaşayabiliyor ve bu sayede kafandan geçen olumsuz düşüncelerden uzaklaşabiliyorsun.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göreyse yemek pişirme temelli aktiviteler kişiye özyeterlilik kazandırmasının yanı sıra kişinin planlama yeteneğini de geliştiriyor. Özetle, alışveriş yapma, planlama, yemek pişirme gibi yemekle ilgili aktiviteler, kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerini ve bu deneyimi diğerleriyle paylaşmanın keyfini yaşamalarını sağlıyor.

Kaynak: psychologytoday.com / psychologies.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...