Elektrikli BMW 5 serisi geliyor

Share

Alman otomobil üreticisi BMW tarafından yapılan açıklamaya göre yeni BMW 5 Serisi, sektörde devrim yaratabilir. Şirket, tamamen elektrikli BMW 5 Serisi ile birlikte E segmentindeki dengeleri değiştirebileceğini düşünüyor.

Yeni BMW 5 serisi, oldukça iddialı geliyor

BMW cephesinden gelen açıklamaya göre, 2023 yılında tanıtılması planlanan yeni 5 serisi, en az 2 tane tamamen elektrikli modele sahip olacak.

Elektrikli BMW 5 modelleri ile birlikte, hem daha çevreci hem de çok daha iyi yakıt tüketimine sahip otomobiller karşımıza çıkacak.

yeni bmw 5 serisi elektrikli bmw 5 serisi 2

E segmentinin gerektirdiği konfor ve kalitenin üzerine, tamamen elektrikli motorun da eklendiğini düşündüğümüzde BMW, Volvo, Audi ve Mercedes gibi rakiplerinin önüne geçebilecek gibi gözüküyor.

Ayrıca modellerin menzil konusunda da oldukça başarılı olacağı düşünülüyor.

Şirketin hedeflerine göre elektrikli modeller, 550 km ile 700 km arasında menzile sahip olacak.

Ayrıca elektrikli modellerin performans konusunda da bekleneni vereceğini açıklayan şirket yetkilileri, otomobillerin 0-100 km/s hızlanmalarının 3 saniye civarında olacağını da ekledi.

BMW, 2023 yılına kadar satışa sunduğu otomobillerin yarısından çoğunu tamamen elektrikli olmasını hedeflediklerini de belirtti.

https://shiftdelete.net/tamamen-elektrikli-bmw-5-serisi-geliyor

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...