Eski iPhone ve iPad modelleri güncelleme aldı

Share

Apple, en son iOS sürümlerine güncelleme yapamayan eski iPhone ve iPad modelleri için önceki iOS sürümlerinde sessizce güncelleme yayınladı.

Eski iPhone ve iPad modelleri yeni güncelleme aldı

Birçok iOS cihazında kullanılabilen iOS 12.4 güncellemesiyle birlikte Apple, geçerli işletim sistemi sürümünü kullanamayan cihazlar için geçerli bir güncelleme yayınladı. iOS 9.3.6 ve 10.3.4 güncellemeleri az sayıda cihaz için kullanıma sunuldu.

iOS 9.3.6 güncellemesi iPad 2, iPad mini, iPad 3 ve iPhone 4s için, iOS 10.3.4 ise iPad 4 ve iPhone 5 için tüm cihazlara yayınlandı. Güncellemeler için sürüm notlarına göre güvenlik güncelleştirmelerinin yanı sıra, bir GPS hatası için düzeltme içeriyor.

Apple’ın her zaman odak noktası işletim sistemini güncel ve güvenli tutmak olduğu bilinen bir gerçek. Ancak şirket daha eski işletim sistemleri için düzenli olarak yazılım güncellemeleri yapabilir.

Güncellemeler, eski iOS donanımı için uzun süreden sonra yayınlanan ilk güncelleme olacak. Apple tarafından yayınlanan iOS 9.3.5 için Ağustos 2016’da ve iOS 10.3.3 ise Temmuz 2017’de yazılım imzaları kapatılmıştı.

https://shiftdelete.net/eski-iphone-ve-ipad-modelleri-icin-guncelleme-yayinlandi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...