Büyüme sancıları etkisinde kalan arkadaşlıklar

Share

Hafta sonu partileri, gece eğlenceleri ve her türlü çılgınlık derken arkadaşlarınız beklemediğiniz şekilde birer birer hayati kararlar veriyor olabilir. Tüm bu kararlar nedeniyle Facebook ana sayfanız onların düğün gecelerinden kalma halay videoları ve bebek fotoğrafları tarafından işgal edilebilir. Bunları görmezden gelip kokteylinizden bir yudum alarak hayatınıza devam edebilirsiniz ta ki gerçek anlamda yakın olduğunuz insanlardan buna benzer haberler alana dek… Kontrolü kaybedip hayattaki yerinizi sorgulamak yerine bu özel anlarda onların yanında olmak isterseniz yazımıza buyurun.

Kişisel gelişimini doğru tamamlamış hiçbir birey hayatın lise ve üniversite yıllarında olduğu gibi devam etmeyeceğini algılayabilecek vizyona sahiptir. O dönemde edinilen arkadaşlıklar çoğu zaman ömürlük olsa da birlikte yapılan aktiviteler, sohbet konuları ve kahkaha nedenleri zaman içinde değişir. Yani hayat akar ve bizler o akışın içinde ister istemez büyümek durumunda kalırız.

Bireysel olarak çoğu zaman toplumun kültür haritası ekseninde şekillenen ‘büyüme’ sürecine dahil olmayı reddetseniz de bir gün telefonunuz çalar ve en yakın arkadaşınızın hamile olduğunu öğrenebilirsiniz. Tebrik ve sevinç nidalarının ardından zihninize üşüşen onlarca soru, hayattaki duruşunuzu sorgulamanıza neden olabilir. Fakat arkadaşınız, hayatının en önemli dönüm noktalarından birinde virajı dönmeye hazırlanırken o an doğru tavrı takınıp ihtiyacı olan şekilde ona destek olmanız önem taşıyor.

Değişim Kaçınılmaz
Arkadaşınız heyecan verici bir döneme hazırlanıyor. Muhtemelen stres seviyesi yükselecek, psikolojik anlamda zor günler geçirecek. Dışarı çıkma planlarınızı bu süreçte onun duygu ve uygunluk durumuna göre ayarlayın.

girls talking ile ilgili görsel sonucu

Farklı Sohbet Konuları
Şimdiye kadar her bir araya geldiğinizde Tinder buluşmaları veya başınıza gelen ilginç flört anıları ekseninde şekillenen konuşmalar yerini arkadaşınızın yeni başladığı iş, düğün hazırlıkları veya hamilelik gibi konulara bırakabilir. İlk şok durumu geçene kadar ona süre verin. Bu heyecanlı dönemi atlattıktan sonra sizin hayatınızdaki gelişmeler de masada kendine yer açmayı başaracaktır. Aksi durumda onu karşınıza alın ve hem kendi sağlığı hem de arkadaşlığınız için bu duruma müdahale etmek durumunda kaldığınızı açıklayın.

Öncelik Sorunsalı
Önümüzdeki birkaç ay içinde arkadaşınızın hayatı bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişecek. Bu değişim hayatındaki öncelikleri yeniden sıralamasına neden olacak. Önemli olan daima o listede kendinize yer bulacağınızı unutmamanız.

Ä°lgili resim

İşin Sırrı Özveride
Bu süreçte geri planda kaldığınızı hissetseniz de tavsiyemiz, alınganlık yapmak yerine ona her zamankinden fazla destek olmanız yönünde. İster birlikte yemek yeme organizasyonu yapın, ister kuaför randevusunda ona eşlik edin. Birlikte ne kadar zaman geçirirseniz bu yeni hayat düzeninde ne yapmaktan keyif aldığınızı keşfetme ihtimaliniz o kadar artar.

Kendini Sorgulama Durumu
Henüz çocuk yapmayı, iş değiştirmeyi veya evlenmeyi düşünmeseniz bile arkadaşlarınızın bu süreçlerden geçmesi size seçimlerinizi sorgulatabilir. Bu süreçte fevri davranıp yanlış kararlar vermeyin. Unutmayın, hayat akışkandır ve sizin planlarınızın ne olduğundan ziyade onun sizin için yaptığı planlar işler.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...