Doğru beslenmek gibisi yok!

Share

Dengeli ve yeterli beslenme sağlıklı ve uzun bir hayat için olmazsa olmazlarımızdan. Ancak günlük hayatın koşturmacasında bu konuda bazı hatalar yapabiliyoruz. Liv Hospital Gastroentereloji Uzmanı Doç. Dr. Binnur Şimşek, yemek yemenin kabusa dönüşmemesi için yapmamız gerekenleri açıklıyor.

İş temponuz dolayısıyla kahvaltı ve akşam yemeklerini atlıyor veya dondurulmuş gıdalarla geçiştiriyor olabilirsiniz. Bu beslenme düzeni zehirlenmelere ve kilo almanıza neden olabilir. Şunlara dikkat edin:

-Dondurulmuş besinlerin buzdolabında veya mikrodalga fırında çözdürülerek kullanıma hazır hale getirilmesi gerekiyor. Çözdürme işlemini oda sıcaklığında veya kalorifer üstünde yapmayın.
-Dışarıda yemek durumundaysanız hijyen kurallarına uyulduğundan emin olduğunuz, gün içinde müşteri trafiği yoğun olan mekanları tercih edin.

-Market alışverişini güvenilir yerlerden yapın. Üretim, son kullanma tarihi ve saklama koşullarına dikkat edin. -Konserve alırken kapakları şişkin, hasar görmüş veya gevşemiş olanlardan uzak durun.
-Tahıl ve kurubaklagil gibi gıdaları nemsiz, 15°C -20°C arasında muhafaza edin.
-Sebze ve meyveleri iyice yıkadıktan sonra tüketin.

-Özellikle çiğ et, yumurta ve kümes hayvanları gibi riskli besinleri ve pişirilmeden tüketilecek sebze ve meyveleri hazırlarken ayrı doğrama tahtası ve bıçak kullanın.
-Mümkünse yemekleri günlük olarak hazırlayın. Pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında bir saatten fazla bekletmeyin. —Yemeği bir kereden fazla tekrar ısıtmayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...