Kraliçe Elizabeth’in gözde şefi olmak ister miydiniz?

Share

Kraliçe Elizabeth’in altın tepside sunulan yemekleri arkasındaki isim olmak ister miydiniz? O halde, Buckingham Sarayı’nın uçsuz bucaksız mutfağında pozisyon açıldığını duyuralım. Kraliçe Elizabeth şu sıralar demi-chef de partie (usta şef), yani mutfak hiyerarşisinin en üst basamağında yer alan bir şef arayışında. Peki Kraliçe Elizabeth’in şeflerinden biri olmak gerçekten ne anlama geliyor?

Öncelikle, şef adayına Buckingham Sarayı’nın 188 odasından birinde konaklama imkanı sunulacak. Yani bu şanslı kişi Kraliçe Elizabeth’in yemek menüsünü hazırlamakla kalmayıp aynı zamanda sarayın imkanlarından da faydalanabilecek. The Royal Household’un resmi sitesinde verilen iş ilanının tanımında ise şunlar yazılı: “Kariyerinizde bir sonraki adımı atmanıza yardımcı olacak yeni becerilerle çeşitli menüler hazırlayacaksınız.”

Kraliçe Elizabeth’in şefi olmak zorlu bir parkur şüphesiz. Eğer bu sıfatın sahibi olacak talihli kişi siz olacaksanız, Pazartesi’den Pazar’a kadar, haftada sadece 2 kere izin yapmak kaydıyla, günün 24 saati Buckingham Sarayı’nın dev kapıları arkasında olma fikrine şimdiden kendinizi hazırlayın. Tabii, yılın belli zamanlarında Buckingham Sarayı’nın kapsama alanın dışına çıkacağınız günler de olacak. Nasıl mı? Eğer Kraliçe Elizabeth’in yüksek gurme beklentilerini karşılayan bir performans sergilerseniz Kraliyet ailesinin diğer üyelerinin de yemek menülerinde rol oynayabilirsiniz. Kim bilir belki bir gün Windsor Şatosu’na yolunuz düşer ya da Clarence Sarayı’nda Prens Charles ve Camilla’ya enfes bir menü hazırlarsınız?

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...