Yeni Windows 10 Başlat menüsü yanlışlıkla yayınlandı

Share

Microsoft yanlışlıkla yeni Windows 10 Başlat menüsünü yayınladı.

Microsoft bugün tesadüfen Windows 10’un test sürümünde, yeni bir Başlat menüsü tasarımını ortaya çıkardı. Yazılım devi, Windows 10 build 18947’yi, sadece Xbox geliştirme amaçlı, 32 bit aygıtları kullanan Windows Insider test cihazlarına dağıtacaktı. Bu, sadece şirket içi test için ve Xbox için yayınlanmış bir sürümdü. Ancak Microsoft, sürüm önizlemesi yanlışlıkla tüm Windows 10 test uzmanlarına yayımladı. Hatanın ardından yayınlanan versiyon hemen kaldırıldı. Neyse ki, bu sürüm yalnızca yaygın olarak kullanılmayan 32-bit sistemler için piyasaya sürüldü, ancak yine de bu Microsoft için beklenmeyen bir hataydı.

Windows 10 başlat menüsü tasarımı tamamen değişiyor

Microsoft yanlışlıkla yeni Windows 10 Başlat menüsünü sızdırdı

Bu yeni sürüm, Microsoft’un hareketli karelerini içermeyen yeni ve daha basit bir Başlat menüsü içeriyor.

Windows 8 ile hayatımıza giren ve bir çok kullanıcının alışamadığı tasarımdan vazgeçilerek eski Windows 7’deki başlat menüsüne benzer bir tasarıma geçileceği görülüyor. Bu yeni tasarımın hangi Windows sürümlerinde kullanılacağı da henüz bilinmiyor.

Microsoft böyle bir hatayı ilk defa yapmadı. 2017 yılında da benzer bir hata yaparak bazı cihazların yeniden başlatma döngüsüne girmesine neden olmuştu. Microsoft, hatayı hızla tespit ederek hemen bir yama yayınlamıştı.

Microsoft’un Windows Insider şefi Dona Sarkar, bugün erken saatlerde şirketin bu konuyu “araştırdığını” söyledi. Microsoft konuyla alakalı başka bir açıklama yapmadı.

https://shiftdelete.net/yeni-windows-10-baslat-menusu-yanlislikla-yayinlandi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...