Pixel 3a, Google gelirlerini yüzde 40 arttırdı

Share

Google gelirleri hakkında bilgi veren raporda ilginç bir detay yer alıyor. Zira, internet devi Google akıllı telefonlara yaptığı yatırımın karşılığını alıyor. Google Pixel 3a modeli sayesinde şirketin geliri önemli ölçüde arttı.

Antitröst anlaşmaları ile kazandıklarının önemli bir kısmını kaybeden Google, Pixel 3a sayesinde kaybettiklerini telafi etmeyi başardı. Geçtiğimiz çeyrekte reklamları aracılığı ile 32.6 milyon dolar kazanan Google, bu alanda yüzde 20’lik bir artış sağladı. Pixel 3a’nın gerçek katkısı, diğer alanlarda görüldü.

Donanım satışlarını ve bulut bilgi yazılımlarını içeren “diğer gelirler” bölümü, bu telefon modeli sayesinde 6.2 milyar dolarlık kâr açıkladı. Bu kâr, geçen yılın bu zamanki dönemine göre yüzde 40’lık bir artış demek. İstikrarlı bir ilerleyiş gösteren akıllı cihaz, bu senenin Mayıs ayında piyasaya sürüldü.

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, Pixel 3a sayesinde, ikinci çeyrekte Pixel markasının elde ettiği toplam satış rakamının iki kattan fazla arttığını ifade etti. Bu yükselişin daha ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Piyasadaki diğer ürünlere göre daha aşağı bir fiyatta satılan mobil cihaz, şimdilik, günü kurtardı.

https://shiftdelete.net/google-gelirleri-bir-anda-yukseldi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...