Apple Card yakında kullanıma sunulabilir

Share

Mart ayında Apple tarafından duyurulan Apple Card, uzun bir süredir sessizliğini korumaktaydı. Ortaya çıkan yeni detaylara göre Apple Card çok yakın bir tarihte kullanıma sunulabilir.

Apple tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve yaz aylarında kullanıma sunulacağı belirtilen kart, yeni raporlara göre Ağustos ayının ilk yarısında kullanıma sunulabilir.

Her ne kadar basit gibi görünse de, bu tip bir projenin de oldukça zorlayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada Apple ve iş birliği kuracağı Goldman Sachs’a önemli sorumluluklar düşüyor. Yayınlanan rapor her iki şirketin sorumluluk noktasındaki sorunları çözdüğünü, ancak Apple’ın ürünün ilk aşamalarında pek çok revize yaptığını ve bunun bir miktar zaman aldığını işaret ediyor.

Apple söz konusu tarihe yönelik bir açıklama yapmamasına karşın önceden ortaya çıkan görüntüler, bazı çalışanların bir süredir bu kartı kullanmakta olduğunu işaret ediyordu. Bununla beraber yeni güncelleme ile gelen Apple Card desteği ve bazı ek değişiklikler, yeni kartın oldukça yakında olduğunu işaret etmekte.

Şu an için kartın Türkiye’de kullanıma sunulması ile ilgili bir planın olup olmadığı bilinmiyor.

Bilmeyenler için Apple Card nedir?

Apple’ın kartı klasik bir kart modelinde olmayacak. Kartın üstünde herhangi bir kart numarası vb. bilgiler yer almayacak. Bunun yerine sade bir kart bizleri karşılayacak.

Apple’ın yeni kartını kullanarak Apple Pay aracılığıyla yapılan her alışverişte yüzde 2 oranında bir geri ödeme olacak. Bu geri ödeme oranı, Apple’dan satın alınan ürünlerde ise yüzde 3’e çıkacak. Sadece fiziksel kartın kullanılmasıyla birlikte ise bu geri ödeme oranı yüzde 1’e düşecek.

Kartın bir diğer dikkat çeken özelliği ise, makine öğrenimi teknolojisinden faydalanıyor olması oluyor. Makine öğrenmesi sayesinde, kartınız harcamalarınızı hangi kategoriye yaptığınızı görebilecek. Böylece neye ne kadar harcama yaptığınızı kolaylıkla tespit edebileceksiniz.

Apple, kullanıcılardan Apple Card için ekseriyet olarak herhangi bir gecikme ücreti ve yıllık ücret almayacağını belirtiyor. Ayrıca faiz oranlarının da oldukça düşük olacağı belirtiliyor. Goldman Sachs ile Apple ortaklığının bir ürünü olan kart, yaz aylarında ABD’de satışa sunulacak.

https://shiftdelete.net/apple-card-yakinda-gelebilir

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...