Trump: Rusya’dan füze sistemi aldığı için Türkiye’yi suçlamıyorum

Share

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasıyla ilgili olarak, “Rusya’dan füze sistemi aldığı için Türkiye’yi suçlamıyorum” dedi.

ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray’da basının sorularını yanıtlayan Başkan Donald Trump, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri alması konusuna değindi. Durumun pek çok açıdan zor olduğunu belirten Trump, “Türkiye meselesine bakıyoruz” dedi.

Türkiye’nin çok sayıda F-35 savaş uçağı sipariş ettiğini bunun için ciddi bir yatırım yapıp bazı ödemeleri de yaptığını hatırlatan Trump, yaşanan durumun oldukça zor olduğunu belirterek, “ Türkiye’yi suçlamıyorum, çünkü bir sürü durum var. Obama yönetimi döneminde bir sürü problem ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

NTV muhabirinin aktardığına göre Trump, aralarında Türkiye’ninde olduğu bazı ülkelerin DTÖ tarafından ‘gelişmekte olan ülkeler’ olarak sınıflandırılmasının da yanlış olduğunu söyledi.

Trump, “Bu ülkeler gelişmiş ülkelerdir, ayrıcalıklı yaklaşılması adil değildir” diye konuştu.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...