Epik Almanya GP’sini Verstappen kazandı

Share

2019 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Almanya GP’yi Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.
Yarışa pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton iyi bir startla yerini korurken, Max Verstappen kötü startla dördüncülüğe kadar geriledi.

İlk turun ardından Hamilton, Valtteri Bottas ve Kimi Raikkonen sıralaması oluştu. İlk turlarda Verstappen, Raikkonen’i geçip üçüncülüğe yükseldi.

Kısa bir süre sonra Sergio Perez spin attı ve piste güvenlik aracı girdi.

Hemen hemen tüm pilotlar pite girerek geçiş lastiklerine geçiş yaptılar ve Hamilton, Bottas ve Verstappen sıralaması oluştu.

Yarışın 14. turunda Ricciardo dumanlar çıkaran aracını kenara çekti ve Sanal Güvenlik Aracı devreye girdi. Ferrari bundan faydalanarak Leclerc’i pite aldı.

Lando Norris’in yolda kalmasının ardından sanal güvenlik aracı piste girdi. Pit stopların ardından Leclerc ikinci sıraya yükselmişti ancak Ferrari pilotu son viraj öncesinde bariyerlere çarptı ve yarışa veda etti.

Saniyeler sonra da Hamilton aynı yerde bariyerlere çarptı ve pite girmek zorunda kaldı. Ancak aracında hasar vardı ve Mercedes pit stop için hazır değildi.

Bu iki olay sonrası piste güvenlik aracı girerken, yağmur arttığı için Mercedes, Bottas’ı da pite aldı.

Durum böyle olunca liderlik Verstappen’e, ikincilik Hulkenberg’e ve üçüncülük Bottas’a geçti. Albon dördüncü ve Hamilton beşinci sırada yer aldı.

Ancak İngiliz pilot, pite belirtilen şekilde girmediği için beş saniye zaman cezası aldı.

Yarış yeniden başladığında Verstappen, önde farkı açmaya başlarken, Bottas ve Hamilton ikinci ve üçüncü sıraya çıktılar.

Resim

Son 23 tura girilirken Renault pilotu Nico Hulkenberg aracının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere çarparak yarışa veda etti. Bunun üzerine piste güvenlik aracı girdi.

Red Bull bu olayın ardından hemen Verstappen’i pite aldı.

Kısa bir süre sonra Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel pite alındı. Ancak iki pilot da çok gerilerde piste döndüler.

Hamilton daha sonra spin attı ve en geriye düştü.

Bitime on tur kala Verstappen, Daniil Kvyat, Lance Stroll ve Valtteri Bottas sıralaması vardı. Ancak Bottas son sekiz tura girerken aracının kontrolünü kaybedip bariyerlere çarptı ve yarışa veda etti.

Resim

Bunun üzerine piste güvenlik aracı girdi ve bitime beş tur kala pistten çıktı.

Güvenlik aracı sonrasında Verstappen, Kvyat, Stroll, Sainz, Vettel, Albon, Gasly, Raikkonen, Grosjean ve Giovinazzi sıralaması oluştu.

Verstappen, güvenlik aracından sonra kontrolü elinden bırakmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek Avusturya’dan sonra 2019’daki ikinci zaferini elde etti.

İkincilik savaşı son beş turda oldukça heyecanlıydı. Kvyat çok iyi bir performansla ikinciliğe kadar yükselirken, hemen arkasında Stroll ve Vettel vardı. Bu üç pilot son bölümde ikincilik için savaştılar.

Vettel, önce Stroll’ü daha sonra da Kvyat’ı geçerek ikinciliğe yükselmeyi başardı. Alman pilot, sonrasında hata yapmadı ve 20. başladığı yarışta ikinci sırada finiş görerek podyuma çıktı.

Kvyat yarışın yıldız ve sürpriz isimlerinden birisiydi. Rus sürücü harika bir strateji ve performansla damalı bayrağı üçüncü sırada görerek Toro Rosso’ya 2008 İtalya’dan sonra ilk podyumunu getirdi.

İyi bir strateji izleyen ve iyi bir savunma sergileyen Lance Stroll uzun süre podyum mücadelesi verse de sonunda damalı bayrağı dördüncü sırada gördü ve takımına önemli puanlar getirdi.

Carlos Sainz, McLaren’la beşinci olurken, Alexander Albon altıncı ve Kimi Raikkonen yedinci sırada finiş gördü.

Antonio Giovinazzi’nin sekizinci olduğu yarışta, son puanlar Romain Grosjean ve Kevin Magnussen’e gitti.

Hamilton, attığı spin sonrası fazladan bir pist stop yaptı ve sonunda yarışı puansız kapattı.

Finiş gören son iki sürücü ise Robert Kubica ve George Russell oldu ve 12. ile 13. oldular.

Bottas, Hulkenberg, Leclerc, Norris, Ricciardo ve Perez yarışta damalı bayrağı göremeyen isimler oldular.

Sezonun bir sonraki yarışı 4 Ağustos’ta Macaristan’da yapılacak.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...