Akıllı telefonlar olimpiyat madalyasına dönüştü

Share

Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nda dereceye girecek sporcuların gümüş, altın ve bronz madalyaları kamuoyu ile paylaşıldı. 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları ve Kış Paralimpik Oyunları ile benzer şekilde, madalyalar geri dönüştürülmüş elektronik eşyalardan elde edilen altın, gümüş ve bronz kullanılarak yapıldı.

2020 Yaz Olimpiyatları organizasyon komitesi, 2017 yılının Şubat ayında madalyaların geri dönüştürülmüş elektronik eşyalardan yapılması için bir proje başlattığını duyurmuştu. Büyük bir bölümünü 6,21 milyon kullanılmış cep telefonunun oluşturduğu, 80 bin ton elektronik eşyanın toplandığı açıklandı.

Akıllı telefonlar geri dönüşüm ile olimpiyat madalyası yapıldı

80 bin ton ağırlığındaki eşyalar söküm işleminden önce sınıflandırıldı. Sökümün tamamlanmasından sonra cihazlardan yaklaşık 70.5 kilo altın, 7716 kilo gümüş ve 4850 kilo bronz elde edildi. 2010 Olimpiyatları’nda ise televizyon, bilgisayar ve klavyelerin geri dönüştürülmesinden elde edilen malzemeler kullanılmıştı.

2020 Olimpiyat Oyunları için hazırlanan madalyalar sonsuz ışık düzenini yansıtan bir tasarıma ev sahipliği yapıyor. Organizasyon komitesine göre, madalyaların yansımaları sadece sporcuların enerjisini sembolize etmekle kalmıyor, aynı zamanda “sıcak dostluk ışıltısını” gösteriyor.

Madalyalar 400’den fazla profesyonel tasarımcının ve tasarım öğrencilerinin katıldığı yarışmasının galibi olan Junichi Kawanishi tarafından tasarlandı.

https://shiftdelete.net/akilli-telefonlar-olimpiyat-madalyasi-donustu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...