F1: 2019 Macaristan GP notları

Share

Tadı damaklarda bırakan muhteşem Almanya GP’sinden ardından, hafta arası vermeden F1 2019 Macaristan GP’sine yol alıyoruz.

Geçmişte koşulmayan Almanya GP’lerinin F1 adına ne büyük kayıp olduğundan dem vurmuştum. Özellikle bu yılki kadar haklı çıktığımı bir daha kolay kolay göremem sanıyorum.

Macaristan genel anlamda dar, geçişe zor izin veren bir pist.

Tarihte heyecanlı yarışlara ev sahipliği yapmış olsa da, bu grand prix’leri ancak istisna-kaide çizgisinde görebiliyoruz. Sonuç olarak takvimde kalmasını sağlayan uzun anlaşmaları Bernie heykelleri dikerek elde eden bir ülke & grand prix’den bahsediyouz.

Hava tahminlerine göre 02/07 Cuma günü pist çevresi yağışlı, 03-04/08 parçalı bulutlu. Esasen yarışa yağmur olmayacaksa sıcaklığın yükselmesi F1 fanları adına Mercedes’le diğer takımların rekabeti açısından önemliydi. Fakat parçalı bulutlu 26 derecelerdeki hava Gümüş Ok’ların sevdiği iklimlerden…

Artık şampiyonluk savaşında Hamilton karşısında Vettel yerine Verstappen’in farkı kapatıp kapatamayacağı konuşulmaya başlandı. 60 küsür puanlık fark var. İmkansız olmadığı gibi kolay da değil. Ancak şu bir gerçek ki; F1 camiası artık Hamilton’ın sezon sonu mutlu sona uzanması kadar Ferrari’nin havlu attığına da inanıyor. Red Bull’lar son birkaç yarıştır gösterdikleri performansla haklı ikincilikleri ilan ettiler. Vestappen hiç görmediğimiz kadar olgun ve istikrarlı. Gasly ise onun önüne çıkmayan ikinci pilot çizgisinde.

Ferrari’de ise Almanya’da alınan ikinciliğe rağmen sıralama turlarında yaşanan akıl tutulmasının etkisi geçmiş değil. Vettel zor bir dönemden geçiyor ve Leclerc de olgunlaşmamış bir meyve gibi güzel görünüp olmadık yerde kötü tat bırakabiliyor.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...