RTÜK düzenlemesi için Netflix’ten ilk açıklama geldi

Share

Bugün Resmi Gazete‘de yayınlanan düzenleme kapsamında Netflix ve BluTV gibi internetten yayın yapan kuruluşların RTÜK’ün kontrolüne girdiğini sizlere duyurmuştuk. Netflix RTÜK düzenlemesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Bu düzenleme kapsamında artık internet üzerinden yayın yapmak için şirketlerin RTÜK’ten lisans alması gerekiyor. Yaklaşık 100 bin TL’lik lisans ücretinin yanı sıra, gelirin küçük bir kısmının RTÜK ile paylaşılması gerektiği dile getiriliyor.

Netflix RTÜK düzenlemesi için açıklama yaptı

Bu kapsamda elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için internet üzerinden yayın yapan yurtiçi – yurtdışı kuruluşlar ve internetten yayın yapan haber paylaşım siteleri için Türkiye’de şirket kurmak zorunlu hale geldi. Son kullanıcıyı etkileyen en büyük değişim ise yayınların RTÜK tarafından denetlenecek olması. Bu denetleme Netflix Türkiye’deki birçok içeriğin sansürlenmesine neden olacak.

Sputnik Türkiye’nin paylaştığı habere göre bir Netflix sözcüsü, RTÜK ve BTK denetimine girmelerine neden olan değişiklik hakkında şu ifadeleri kullandı;

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”

RTÜK tarafından alınan kararın ardından birçok kişi Netflix’in Türkiye’den çekilebileceğini söylemişti. Yapılan bu açıklama ile şirketin şimdilik böyle bir planı olmadığına işaret edildi.

https://shiftdelete.net/netflix-rtuk-duzenlemesi-aciklama-yapti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...